Масовото и бързо навлизане на изкуствения интелект (AI) и чатботовете

...
Масовото и бързо навлизане на изкуствения интелект (AI) и чатботовете
Коментари Харесай

AI влошава обслужването на клиентите

Масовото и бързо нахлуване на изкуствения разсъдък (AI) и чатботовете във от ден на ден бизнес действия се показва като неизбежна действителност с доста изгоди. Сред тях са по-бързата и ефикасна работа на фирмите, опция за даване на по-добри и качествени услуги във всички аспекти на компанията, в това число и обслужването на клиентите.

Според изследване на Cavell във Англия обаче, действителността е по-различна, оповестява Total Telecom. Общо 44% от интервюираните споделят, че качеството на обслужването на клиентите в този момент е по-лошо, в сравнение с преди три години.

„ Клиентите стават все по-недоволни от обслужването. Автоматизираните системи за представяни като решение, само че големите разлики в качеството сред другите системи водят най-вече до повече разочаровани клиенти, в сравнение с удовлетворени, които са получили предстоящата помощ. Очакванията не престават да бъдат завишавани поради AI разказа в медиите, само че действителността не е стигнала до същото равнище “, споделя Финбар Бегли, старши анализатор в Cavell.

Проучването демонстрира още, че 35% от пълнолетните във Англия считат, че чатботовете и автоматизираните системи се оправят неприятно с обслужването на клиенти. И над половината британци към момента избират да приказват непосредствено с човек и считат, че по този начин получават най-бързия и най-хубавия отговор и решение на казуса си.

Проучването открива и други фактори. 79% от британците избират да бъдат обслужвани от чиновник, който се намира в същата страна. А 45% пренебрегват проблем с артикул или услуга, тъй като не желаят да се занимават с отдела за обслужване.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР