Пряката демокрация в България почина. За съжаление, никога повече българите

...
Пряката демокрация в България почина. За съжаление, никога повече българите
Коментари Харесай

Интересен анализ: Опростачиха паламента само за 2 дни, ГЕРБ нямат място там!

 " Пряката народна власт в България умря. За страдание, в никакъв случай повече българите няма да излязат да гласоподават на референдум, а който се опита да го инициира, ще бъде разгласен за глупак. ",този разбор разгласява в профила си във Facebook някогашният народен представител от ГЕРБ Георги Марков. Ето какво още написа той:

" Не е за поверие, само че е реалност. " Шоуто на Слави " инициира референдум за мажоритарни избори още 2016 година 2,5 млн. българи гласоподаваха, колкото общо на предишните на 4 април парламентарни избори (аз бях един от гласуващите на референдума, тъй като бях определен мажоритарно във Великото Народно заседание на първи тур и тъй като бях първият вносител на искане за референдум за мажоритарни избори - още пролетта на 1993 г.).

Пет години след инициирането на референдума, " Шоуто на Слави " влезе в Народното събрание с 50 депутати, а победилата партия ГЕРБ със 75 депутати, внася законопроект за мажоритарни избори - нарисувани над 120 гласа. И внезапно се оказа, че България пропуща този късмет да скъса със злокобната пропорционална система, наложена от Българска социалистическа партия през 1990 година

Да забележим за какво:

- Според " Шоуто на Слави ", тъй като трябвало да се създадат 240 едномандатни изборни региона. Айде, положително утро! Ами, че то това беше ясно още през 2016 година, когато инициирахте референдума! Що не поканихте Мишо Константинов да ви ги направи?

Как по този начин, единствено няколко месеца след рухването на член първи на Живковата Конституция 1989 година и след 45 години комунизъм, бяха направени 200 едномандатни изборни региона и юни 1990 година, в България, бяха определени мажоритарно в два тура 200 депутати? Значи, през 1990 година можем да ги създадем едномандатните региони за няколко месеца 200, а 31 години по-късно не можем да ги създадем 240?

Да не приказваме, че след пет века турско иго, първият изборен закон в България, е също мажоритарен! След пет века турско иго можахме да създадем едномандатни региони, а в този момент не можем! Ама в действителност - няма такава страна!

- Другият проблем бил, че трябвало по-кротък парламент, по-спокоен. Ами, то при комунизма 45 години си беше единствено спокоен. Събудихме го на 14 декември 1989 година десетки хиляди софиянци, като свалихме член първи, та за малко и танковете щяха да дойдат!

- Третият проблем на референдума бил, че партия ГЕРБ не трябвало да я има на политическата карта. Ти да видиш - да изтрием ГЕРБ от политическата карта на България! Да изтрием партията, която пет пъти подред печели парламентарни избори, четири пъти подред евроизбори, нейният водач направи европредседателство и председателство на " Пътя на коприната " и сега е старейшина в ЕНП; да махнем кметовете на ГЕРБ, да махнем общинските съветници и да затрием близо 1 млн. гласоподаватели...

Всичко се дължи на страха. Вижте цифрите: 2009 година, по гледище на президента Георги Първанов, са определени 31 мажоритарни депутати в 31 едномандатни изборни региона - във всеки изборен регион по един. Резултатът е - пет мандата на Движение за права и свободи в етническите региони и 26 за ГЕРБ. Българска социалистическа партия е безусловно капо, както и ДСБ - партията-джудже, умъртвила Съюз на демократичните сили.

Но да забележим последните мажоритарни избори в България единствено преди 2 години. Извинявайте, в случай че съм отегчителен, но би трябвало да се каже. При мажоритарни избори в два тура, ГЕРБ завоюва кметските места в следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас; Велико Търново, Стара Загора, Нова Загора, Сливен; Габрово, Севлиево, Ловеч, Тетевен; Хасково, Харманли, Симеоновград, Димитровград; Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Петрич; Враца, Монтана, Лом, Бяла Слатина, Мизия; Поморие, Бяла, Луковит, Угърчин; Казанлък, Смолян, Асеновград, Свищов, Провадия, Панагюрище; А, стига толкоз, че георграф станах около успехите на ГЕРБ!

Ето за това, не желаят мажоритарни избори, по тази причина излъгаха 2 млн. участници в референдума и своите гласоподаватели!

Само за два дни, десетият юбилеен български парламент след измененията, беше грубо опростачен от победените, които се бяха самозабравили и се държаха като спечелили. Само за два дни!

Ето за какво смятам, че тази акция сподели, че победените в този български парламент целят да разрушат парламентарната народна власт и да дадат терен за еднолично ръководство на президента Радев. Искат да разрушат прокуратурата, с цел да услужат на олигарсите, които им заплащат. Някакви развихрили се женоря, след дълъг престой в София, даже не се научиха да приказват без акцент.

Познавам Борисов отпреди другите в ГЕРБ (от 1996 г.) Най-после, след 20 години присъединяване в държавния живот на България, индивидът излезе на подобаващ отдих. Има си внучета, дамите още го харесват, следва му да гледа мачове от Европейското по футбол (Кристияно Роналдо каца в Будапеща на 11 юни и ще отседне в хотел на остров Маргит).

Затова се надявам, сътрудниците от ГЕРБ да не чакат той да ги подканя, тъй като не може да дава отговор за всичко, и да оставят победените да си приказват сами в Народното събрание. Те си имат общ език, да се схващат между тях. ГЕРБ не би трябвало да ги легитимира, с цел да изпусне и най-твърдите си гласоподаватели. Необходим е парламентарен протест и прекратяване на присъединяване в пленарните съвещания. Колкото - толкоз!

ОСТАВЕТЕ ГИ ДА съдебна експертиза ОПРАВЯТ ДА ВИДИМ КАКВО МОГАТ! ДВА ДНИ СТИГАТ, ВРЕМЕТО Е НАШЕ!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР