Проведената в петък антиправителствена акция в Букурещ – това е

...
Проведената в петък антиправителствена акция в Букурещ – това е
Коментари Харесай

Ливиу Драгня: Протестът в Букурещ е атака срещу конституционния ред

Проведената в петък антиправителствена акция в Букурещ – това е офанзива против конституционния ред в Румъния, което е неприемливо. Това съобщи пред организация " Аджерпрес " водачът на ръководещата в страната Социалдемократическа партия (СДП) и представител на Камарата на депутатите (долната камара на парламента) Ливиу Драгня, съобщи ТАСС.
„ Недопустимо е пред постройката на държавното управление, в сърцето на Румъния, проведени групи, поддържани от опозицията и от самия президент, да нападат конституционния ред ". Драгня е безапелационен, че Народното събрание няма да разреши на никого „ да ликвидира демокрацията, да анулира персоналните права и свободи, да промени резултата на изборите и да удари реда в страната по пътя на насилието”, написа още БГНЕС.
Партийният водач назова " рисково " изявлението на президента Клаус Йоханис, с което той подлага на критика дейностите на жандармерията, разгонила протестиращите на митинга нощес. „ Изказването на президента на процедура се явява опит да подрие държавната власт и апел за обновяване на насилието в хода на протеста”, счита Драгня. „ С такова изказване Йоханис още един път потвърждава, че се явява политически спонсор на насилието и екстремистките прояви”, безапелационен е представителят на Камарата на депутатите.
Тази вечер в Букурещ следва да се състои нова огромна проява – единствено ден откакто над 450 души бяха ранени, а близо 30 задържани, при снощните конфликти на всеобщия антикорупционен митинг. Стотици хора, някои от които носят националния румънски байрак, започнаха да се събират в региона на централния площад в румънската столица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР