Провалът на това правителство е най-явен в сферата на газа,

...
Провалът на това правителство е най-явен в сферата на газа,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Провалът на това правителство е най-явен в сферата на газа

Провалът на това държавно управление е най-явен в областта на газа, съобщи депутатът Делян Добрев в декларация от името на ПГ на ГЕРБ-СДС от парламентарната естрада. Първото нещо, което направихте, е да съсипете " Булгаргаз ", разяснява той и уточни, че задачата е била да върнат медиаторите. По думите му цената на газа единствено за пет месеца е скочила с близо 70 %, а от първия ден на този кабинет нарастването е 82 %.

Газът е безценен, само че за сметка на това го няма, разяснява още Делян Добрев. Той уточни, че 32 % е нарастването от началото на този месец. На 12 юли взимате решение какъв брой ще е цената на газа от 1 юли, означи той и попита кой ще компенсира бизнеса за решение, което се взема ретроактивно. Всеки месец бизнесът стартира да работи, употребява газ и към средата на месеца му казвате какъв брой е цената на този газ, уточни депутатът от опозицията.

Всички чухме от шефа на " Булгаргаз " по време на Комисия по енергетика, доказано след това от службите, че за август не са обезпечени количества газ, уточни Добрев. По думите му, това значи, че в България би трябвало да бъде въведен ограничаващ режим. Държавата, министърът, Министерският съвет би трябвало да реши за август кое дружество ще работи и кое не, уточни той. Добрев попита " Топлофикация " ще подава ли топла вода на жителите и кое тъкмо дружество ще бъде спряно, тъй като няма количества газ.

" Този проблем не е единствено за месец август. Същата е обстановката за септември, още по-лоша е обстановката за октомври, даже няма да загатвам ноември и декември. А за следващата година с изключение на азерския контракт, различен газ няма ", разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС. По думите му, след септември, от октомври нататък, а и идващите години България няма 3 милиарда кубика газ, а има 1 милиарда кубика, една трета. Т.е. две трети от потреблението в България би трябвало да бъде лимитирана, в случай че не бъдат подхванати незабавни дейности, сподели Делян Добрев.

" Договори нямате и газ нямате, оставяте страната в газова рецесия ", обърна се той към ръководещите. " Много се надявам да извършите държавно управление, с цел да може да си сърбате тази попара, която надробихте, тъй като ще бъде извънредно непочтено да избягате в този момент и да оставите страната в този безпорядък, да оставите президента да разчиства вашите бакии ", съобщи още Делян Добрев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР