Провалът на преговорите за съставяне на кабинет беше закономерен с

...
Провалът на преговорите за съставяне на кабинет беше закономерен с
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Много е вероятно да има нови избори след Нова година

Провалът на договарянията за сформиране на кабинет беше законосъобразен предвид на състава на Народното събрание и съотношението на гласовете.

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева. 

„ Цялото развиване на сюжета имаше много аматьорщина и това е резултат от събитието, че главните парламентарни групи бяха цялостни лаици, които обаче са самонадеяни, нафукани, със самочувствието, че светът стартира от тях, че всичко е пиар “, разяснява политическата рецесия в страната Дончева.

Тя обърна внимание на наличието на знакови фигури на Има Такъв Народ в служебния кабинет и уточни за образец някогашния външен министър Теодора Генчовска, която в този момент заема поста зам.-министър на защитата в служебното държавно управление на Гълъб Донев.

Според нея за първи път от доста години има същински проблеми, които постановат всеки, който се явява на избори, да предложи своето решение.

„ Има действителни проблеми и те са свързани с приходи, цени, доставяне през зимата с енергоизточници, комплицирани интернационалните връзки, които опират в джоба на всеки “, акцентира водачът на „ Движение 21 “.

По думите ѝ на този декор тече „ някакъв чудноват диалог “, в който продължава борбата сред отишлото си държавно управление и служебния кабинет.

Ревизията на дейностите на предходното ръководство е наложителна, счита Дончева.

Тя уточни, че е почнало да се нагнетява напрежение по кое време ще бъда подготвен интерконтекторът с южната ни съседка, а в същото време строителството на оборудването към момента не е приключило от гръцка страна.
Въпросът с диверсификацията не можем да го решим нито за една седмица, нито за един месец, колкото и да е внимателен и да ни натискат американците.
Татяна Дончева, водач на „ Движение 21 “

Тя прикани да се „ отпуши “ договорът с „ Газпром “, до момента в който се построи нужната инфраструктура и потенциали за доставка на нужните количества газ през Турция и Гърция.

„ Приемам опасенията, че руснаците могат да решат да спрат изненадващо газа, въпреки че това не е доста евентуално “, означи водачът на „ Движение на 21 “.

Тя съобщи, че в „ Движение 21 “ към момента обмислят дали да вземат участие на идните избори.

„ При независимо присъединяване ще ни затрудни прекосяването на бариерата, само че ще покрием във всички случаи условието за дотация “, сподели Дончева и предвижда нови избори след Нова година.

По думите ѝ политическото пространство е извънредно раздробено и генерира неустойчивост.

Според Дончева въпросът за възможна така наречен евроатлантическа коалиция е много умозрителен , тъй като в България има консенсус измежду политическите сили по отношение на нашата евроатлантическа принадлежност.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР