Проучвания доказват, че кратките подремвания през деня редуцират нивата на

...
Проучвания доказват, че кратките подремвания през деня редуцират нивата на
Коментари Харесай

Най-важните ползи от 15-минутната дрямка през деня

Проучвания потвърждават, че късите подремвания денем редуцират равнищата на хормоните на напрежението. За това експертите поучават, в случай че имате опция за къса сънливост след обяд, не се колебайте да се възползвате. Подремвайки си ще намалите напрежението и ще се чувствате бодри и заредени с нови сили. Проучванията сочат, че тези резултати се реализират единствено с 15-минутно подремване всеки ден. Тези 15 минути ви обезпечават успокоение, покачват продуктивността и намаляват напрежението. Предишни проучвания в тази тенденция разкриха, че ежедневното следобедно подремване понижава риска от сърдечни болести с 40%.

Експеримент, извършен с астронавти от НАСА демонстрира, че 30-минутна сънливост усъвършенства когнитивните функционалности с до 40%. Както достатъчният сън през нощта, по този начин и дрямката денем доста усъвършенстват умствените и физическите ни благоприятни условия. Много постоянно следобедите се свързват с отмалялост и ленност, които мощно нарушават трудовия развой, само че 15-минутната сънливост се явява решение на казуса.

Отдих и релаксация са наложителни за всеки, без значение дали сме в офис или вършим домакинските отговорности. Хората демонстрират повече креативност и въображение след добър сън през нощта. Същото важи и за следобедната сънливост. Лошият сън през нощта е причина за стрес, отмалялост и понижена работоспособност. До известна степен дрямката денем може да компенсира неналичието на сън през нощта. Много постоянно след недоспиване хората са раздразнителни и придирчиви. Кратката сънливост може да даде на тялото ви по този начин мечтаната отмора, а също ще усъвършенства и настроението.

Проучванията сочат, че ежедневното подремване след обяд даже единствено за 30 минути оказва удобен резултат върху сърдечно-съдовата система, хормоналното положение, регенерацията на клетките и тъканите, мозъчната функционалност и общото положение на тялото. Именно затова експертите поучават пациентите със сърдечно-съдови болести, а също и пациентите с диабет и тиреоидни нарушавания да отделят по 30 минути постоянно, когато е допустимо за къса сънливост.

Добрият сън през нощта и постоянните подремвания денем са гаранция и за млада и еластична кожа. Недоспиването е една от главните аргументи за поява на бръчки.

Източник: puls.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР