Проучване на унгарски учени сочи, че кучетата разбират какво им

...
Проучване на унгарски учени сочи, че кучетата разбират какво им
Коментари Харесай

Кучетата разбират какво им говорим

Проучване на маджарски учени сочи, че кучетата схващат какво им приказваме, написа “Ню Йорк таймс ”, представен от bTV. Изследването е извършено с 13 кучета особено подготвени да стоят спокойно в машина за нуклеарно магнитен резонанс. По време на скенера техните дресьори им приказват по няколко разнообразни метода – изричат положителни думи със спокоен звук, положителни фрази с положителен звук и инцидентни думи с положителен звук.

Скенерът открива, че в мозъка на кучетата се задейства лявото полукълбо, което дава отговор за разбирането на езика при хората.

Виж още: Това са „ най-умните “ породи кучета

С продължителни проби е открито, че кучетата схващат човешките думи без значение от интонацията на изговарянето им, по същия метод като хората. Това значи, че даже и да се пробвате да заблудите домашния си любим, че няма да върви на ветеринар, като му говорите с приповдигнат звук, той доста добре схваща в действителност какво му казвате.

“Това демонстрира, че когато дресирате едно куче най-добре работи комбинацията от позитивна интонация и позитивни думи, а освен премията ”, разяснява Атила Андикс, взел участие в проучването.

Резултатите сочат, че в постепенен аспект свързването на значение и страст в речта не е нещо, което единствено човешкият мозък умее да прави.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР