Не е новост, че животните често са по-хора от хората.

...
Не е новост, че животните често са по-хора от хората.
Коментари Харесай

10 безценни урока от животните

Не е оригиналност, че животните постоянно са по-хора от хората. Те ни демонстрират своята любов, без да чакат нищо в подмяна. И са способни да кажат толкоз доста единствено с очите си, без да се постанова да употребяват силата на думите. Не се преценяват с табута и обществени правила и не се усещат длъжни да угодят на тези, които не ги харесват. Това са единствено част от нещата, които можем да научим от тях. Всъщност има 10 доста скъпи урока, които да усвоим от животните, и които ще ни оказват помощ да бъдем щастливи в живота и да живеем в естетика.

1. Доза съпричастност

За разлика от доста хора, животните са способни да изпитват естествено и съпричастно съчувствие към другите. В своята интелектуална елементарност доста скотски типове знаят по какъв начин да разпознават мимиките и са способни да интерпретират възприятията и страстите на другите. Внимавайте, тъй като това индиректно е обвързвано с възприятието за правдивост. Всъщност някои типове знаят по какъв начин да разграничават кое е вярно и кое не, кое е положително и кое боли. Все още ли смятате, че животните не са интелигентни?

2. Чувство за приемливост

Дори не е належащо да се питаме кой е по-толерантен към други същества – хората или животните. Само си помислете какъв брой доста разнообразни типове съжителстват в едно и също местообитание в продължение на хилядолетия. Истината е, че елементарният разум на животните им разрешава да не изпитват всички тези типично човешки усеща: класово разделяне, расизъм, ксенофобия… Би било добре да вземем образец от тях и да стартираме да одобряваме особеното.

3. Желание за шерване

Когато се каже домакински любим, неизбежно изниква обликът на кучето. Кучетата имат мощно възприятие за принадлежност към глутницата и това им оказва помощ да оцелеят. Което не значи, че не пораждат съперничества и спорове. Но в множеството случаи те се позволяват за малко време, с цел да разрешат на всички членове да се нахранят, да спят, да играят и да бъдат дружно. Споделянето е красиво, кара ни да се усещаме свободни и най-много - потребни.

4. Значението на почивката

Ако имате домакински любим, без значение дали е куче или котка, разбирате защо приказваме. Когато домашните любимци решат да спят, нищо не е в положение да ги изкуши. Техният биологичен часовник просто споделя „ стоп “ и те следват препоръките на тялото си по-добре, в сравнение с ние следваме нашите сигнали.

5. Уважение към природата

Животните не създават неразграждащи се материали и затова не замърсяват околната среда, както вършат хората. В доста случаи точно съществуването на животни разрешава местообитанието да се почисти по натурален път. Ако всички се държахме като животни и се ангажирахме с битката против отпадъците, щяхме да реализираме по-добри резултати при преработването и изхвърлянето на отпадъци, само че за жалост това е един от най-трудните уроци за хората.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР