Процесите, свързани с интеграцията на хората с увреждания, не вървят

...
Процесите, свързани с интеграцията на хората с увреждания, не вървят
Коментари Харесай

Антон Кутев: Интеграцията на хората с увреждания не върви във вярната посока

Процесите, свързани с интеграцията на хората с увреждания, не вървят във вярната посока и част от тях ще се забавят. Ангажиментът на ръководещите е, че до края на август 2018 година Законът за обществените услуги ще бъде подготвен. Друг е въпросът, че се работи постепенно и жестоко.

Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Антон Кутев от парламентарната естрада.

Той съобщи, че измененията, които ръководещите са създали до момента, не водят до това, което хората желаят. „ Промените не реализират резултат, регистрите за хората с увреждания ги няма, персоналните асистенти не са задоволителни. След среща с организации на хората с увреждания разбрахме, че работят по Закон за хората с увреждания ", сподели още той. Според него ръководещите работят по закон с друго наличие.

"Дали това, по което работят, ще помогне да реализираме задачата си - осъществяване на проекта за интеграция на хората с увреждания и сключване на ратификацията на протокола на Конвенцията към Организация на обединените нации?”, попита Кутев.

Той зададе въпросите- каква е политиката за хората с увреждания, какви са методите, по които може да се реализира резултат.

В края на своето запитване народните представители Антон Кутев и Михаил Христов внесоха искане за обсъждане по въпросите за политиката за интеграция на хората с увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР