Процесът на сформиране на новото правителство на Чехия е приключил

...
Процесът на сформиране на новото правителство на Чехия е приключил
Коментари Харесай

Сформирано е новото правителство на Чехия

Процесът на съставяне на новото държавно управление на Чехия е завършил сполучливо и новият кабинет е подготвен да поеме властта. Това заяви през днешния ден Чешката телевизия, базирайки се на ръководителя на Гражданската демократична партия Петър Фиала, на който президентът Милош Земан връчи мандат за сформиране на държавно управление.

„ Имаме подготвеност неотложно на държавно равнище да поемем отговорност за Чехия ”, цитира малкия екран думите на Фиала, който на следващия ден би трябвало да се срещне с президента.
Военни оказват помощ в претрупани от ковид чешки лечебни заведения
Военнослужещи от чешката войска бяха изпратени да подкрепят претрупаните поради коронавирус лечебни заведения и обществени домове в две области в Източ...

Милош Земан ще одобри Фиала, който е единствен претендент за поста министър председател, в Централната военна болница в Прага. На президента ще му бъде връчен лист със състава на членовете на образуваното държавно управление. По-рано той сподели, че би желал да се срещне с бъдещите министри преди тяхното публично назначение.

Фиала изрази убеденост, че Земан няма да бави процеса за назначение на новия кабинет. Според лекарски консилиум, президентът се усеща добре и ще бъде в положение да организира формалната гала по назначението на новото държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР