Процесът на SEO е вид маркетингова главоблъсканица. Google често променя

...
Процесът на SEO е вид маркетингова главоблъсканица. Google често променя
Коментари Харесай

Гръбнакът на всяка SEO стратегия

Процесът на SEO е тип маркетингова главоблъсканица. Гугъл постоянно трансформира логаритъма си и това, което работи добре, ненадейно стопира да има въздействие върху класирането, когато SEO специалистите считат, че са разкрили трика за триумф. Едно нещо обаче ще остане признак на всяка SEO тактика през 2022 година - висококачествени, авторитетни и подобаващи препратки (беклинкове).

Какво съставляват беклинковете? Беклинковете са входяща връзка от друга уеб страница към вашата уеб страница. Те се назовават ​​още хиперлинкове или входящи връзки и са крайъгълен камък на оптимизацията за търсачки. Колкото повече такива връзки имате, сочещи към вашия уебсайт, толкоз повече Гугъл ще ви вижда като престиж и ще ви даде по-добро класиране на страниците с резултати от търсенето. В допълнение, препратките усилват общия ви трафик, което може да бъде отлично за създаване на осведоменост за марката и привличане на нови клиенти.

Има два типа беклинкове:

• Do-follow връзки : Това са пожеланият вид противоположни връзки, тъй като предават PageRank и други сигнали за класиране на уеб страница. Те нормално са по-мощни, тъй като спомагат за построяването на доверие, а не просто водят посетителите непосредствено там.

• Nofollow връзки: Те насочват посетителите към различен уебсайт без никаква SEO изгода. Тези връзки не се регистрират от търсачките, тъй че няма потребност да се притеснявате за тях, когато изграждате SEO тактика или вършиме изследване на основни думи.

Как работят препратките? Първо, би трябвало да щракнете върху връзката, която ще ви насочи към URL адреса. Пример може да бъде PDF файл или друга уеб страница. Втората стъпка е да отворите текста, върху който щракнете или така наречен Anchor текст. Той се употребява, когато се основава връзка с изображение.

Беклинковете служат като знак за доверие. Гугъл и други търсачки употребяват индикатори за противоположна връзка като мярка за известност. Когато някой се свърже с уеб страница, това значи, че му има вяра да изпрати читатели и там. Това е като партньорска инспекция за уеб страница. Знак, че една научна публикация съдържа скъпа информация е, когато е представена неведнъж от разнообразни авторитетни и уместни източници. Винаги е интелигентен ход да съберете допустимо най-вече висококачествени беклинкове, само че първо ви би трябвало тактика!

Как получавате препратки? Има няколко разнообразни метода за приемане на противоположни връзки. Нека разгледаме някои, с цел да разберем кой е най-подходящ за вашия бизнес.
Създавайте наличие с висока стойност, което е почтено за връзка, защото висококачественото наличие служи като основа. Както Деймън Бъртън загатва, " Качественото наличие, което задоволява потребностите на търсещия, може да има равно или по-голямо влияние върху класирането ви в търсачките ".Създайте инфографика, която изяснява по какъв начин нещо работи. За хората е доста по-лесно да схващат нещата образно, в сравнение с единствено посредством текст.Създайте център за запаси на уеб страницата си, където посетителите могат да намерят връзки към качествени запаси, свързани с техните области на интерес.Можете да намерите благоприятни условия за беклинкове за вашия уеб страница, като употребявате Гугъл Search Console. Безплатният инструмент на Гугъл дава невероятни данни, които могат да ви оказват помощ да се класирате по-високо.Можете да получите визия за скъпи препратки, като следите вашите съперници. Важно е да знаете какво вършат другите, с цел да сте осведомени.Използвайте силата на изявленията за посетители. Беклинковете от изявления на посетители са потвърдена тактика за приемане на противоположни връзки към уеб страници. Възможно е да напишете посетител блог за разнообразни уеб сайтове, които одобряват посетител блогъри.Използвайте HARO: Можете да получите препратки с висок престиж от новинарски уеб сайтове, като употребявате HARO (Help a Reporter Out - Помощ за репортер).
Крайната цел на вашата SEO тактика е да създадете цифров отпечатък, който улеснява потребителите да ви намерят онлайн. За да постигнете тази цел, препратките са един от най-важните фактори, когато става въпрос за класирането на вашия уеб страница в страниците с резултати от търсачките. Въпреки че не са лесни за приемане и някои хора даже настояват, че са остарели, действителността е, че макар че логаритмите на Гугъл не престават да се актуализират, беклинковете ще останат гръбнакът на вашата SEO тактика.

Източник: Кандис Джорджиадис, инфлуенсър в обществените медии и създател на Digital Day Inc, организация за обществени медии и маркетинг в Калифорния, за

Превод и редакция: Нели Тодорова        
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР