Процентът ваксинирани у нас остава нисък – около 20%, а

...
Процентът ваксинирани у нас остава нисък – около 20%, а
Коментари Харесай

Заради бавния темп на ваксиниране: COVID отделенията у нас се пълнят

Процентът имунизирани у нас остава невисок – към 20%, а поставените дози ваксини за последното денонощие са едвам 7 700. За съпоставяне през месец май у нас се поставяха над 27 хиляди на ден.

На фона на бавния ритъм на имунизиране, Коронавирус отделенията се пълнят.

Господинка Йонкова лежи в болница към този момент 13 дни.
Снимка: bTV
„ Аз като пристигнах нито можех да приказвам, нито можех да хапвам, да дремя “, споделя тя.

В столичната Окръжна болница ''Света Анна'' съвсем всички кревати за пациенти с ковид са заети.

Д-р Рада Прокопова изяснява напора с ниския % ваксинирани и преболедували.
Снимка: bTV
„ Мога да кажа, че се доближаваме до равнището от ноември месец предходната година и в този момент съвсем еднообразно количество пациенти постъпват в незабавно поделение. Има хора, които лежат по 3-4 седмици, даже повече от месец, с цел да можем да ги стабилизираме в положение, в което да ги изпишем без кислородна терапия “, признава доктор Прокопова, шеф на кардиологично поделение.

За последните две седмици броят на приетите в болница пациенти с ковид се резервира към 5 хиляди, а новозаразените са сред 2 и 3 хиляди.
Снимка: bTV
„ 3450 е действителният брой на случаите със признаци през днешния ден, тъй като 30% не са регистрирани “, счита математикът проф. Николай Витанов.
Снимка: bTV
„ Всеки приет в болница и имунизиран би трябвало да се изследва за антитела – по този начин министерството ще разбере има ли подправен документ, в случай че желае въобще да разбере “, прибавя проф. Тодор Кантарджиев.

Междувременно през днешния ден беше изтеглена и първата лотария, в която 25 имунизирани завоюваха смарт часовници от здравното министерство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР