Процедурата по продажбата на електроразпределителната компания ЧЕЗ България е спряна,

...
Процедурата по продажбата на електроразпределителната компания ЧЕЗ България е спряна,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Продажбата на ЧЕЗ е спряна

Процедурата по продажбата на електроразпределителната компания ЧЕЗ България е спряна, само че не е ясно дали краткотрайно, или за непрекъснато.

Това съобщи пред Българска телеграфна агенция министърът на енергетиката Теменужка Петкова, припомняйки, че договорката зависи основно от чешката страна.

" Това, което аз знам, е, че тази процедура е спряна - дали краткотрайно, дали непрекъснато, само че без значение от това какво ще реши чешката страна, избраният за покупател ще би трябвало да бъде тестван и от нашия регулатор ", изясни Петкова.

Министърът напомни, че електроенергийната сигурност е съществена част от националната сигурност на България.

 Христо Ковачки предлага €250 милиона за ЧЕЗ България
Христо Ковачки предлага €250 милиона за ЧЕЗ България

Чешката компания обаче желае повече

Проверките на трите електроразпределителни предприятия и Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) към този момент са в ход и ще продължат до 4 октомври. Целта е да се ревизира готовността им за есенно-зимния сезон.

Инспекциите включват регулиране на място на техническите уреди, разполагаемост с екипи на трите ЕРП-та, материали, ресурси за идния есенно-зимен сезон. Ще бъдат тествани и просеките, които би трябвало да бъдат почистени и да подсигуряват, че през зимата няма да има строшаване на дървета и късане на електропроводи.

През втората половина на октомври ще бъдат осъществени инспекции и във всички енергийни предприятия, които имат ангажирани в обезпечаването на леден запас. По думите й инспекцията ще се реализира на място. " Ще желая да видя какви са запасите от въглища, където студеният запас се обезпечава с този запас ", уточни министърът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР