Противоречива информация за евакуацията на българи от Украйна. За това

...
Противоречива информация за евакуацията на българи от Украйна. За това
Коментари Харесай

Противоречива информация за евакуацията на българи от Украйна


Противоречива информация за евакуацията на българи от Украйна. За това алармират наши сънародници, които се пробват да изоставен страната. Външно изрази страдание, че хората не са чули апелите да изоставен страната по-рано.

Николай Иванов е един от хората, които не могат да се свържат с българското посолство в Киев.

„ Казаха, че сме записани в лист и ще ни се обадят. Такова позвъняване до момента не сме получили. Имаме прочут, който е съумял да зареди малко гориво и е подготвен да тръгне към Молдова с нас. Голям риск. Ние чакаме настъплението на съветската войска безусловно “, сподели Николай Иванов.

През целия ден имаше сигнали от хора, които не могат да схванат по какъв начин ще се случи евакуацията.

„ Трябваше през днешния ден да бъде проведена евакуацията, само че това, което споделиха от външно, е, че нямат информация и чакат информация от София. “, съобщи Борислав Петков.

От външното ни министерство отхвърлиха да има проблеми с организацията. Автобуси от Киев и от Одеса би трябвало да тръгнат всеки миг.

„ Няма работещи институции в Украйна, на терен сме сами. Мнозинството от нашите съдружници си затвориха посолствата “, сподели Антон Марков от Ситуационния център към Министерство на външните работи.

„ Ще бъдат извозени поетапно с 4 рейса от Киев и с три рейса от Одеса “, изясни Ирена Димитрова - зам.-министър на външните работи.

На граничния пункт " Дунав мост " наш екип беседва с първите украинци, стигнали до България. Алексей от Одеса пътува за Гърция. Успява да напусне Украйна преди мобилизацията. Колата му е цялостна с хора.

" Ситуацията беше такава, че Русия стартира офанзива на украинските военни обекти и моят град Одеса беше бомбардиран на всички места, тъй че ние през нощта тръгнахме към Молдова ", описа украинецът Алексей Бакунян.

Междувременно десетки хора, проведени във Facebook групи, оферират помощ на бягащите от Украйна. Временен заслон предложи безплатно и хотел в Балчик с думите " Ние сме на първо място хора ".

Междувременно стана ясно, че двама български интернационалните водачи са арестувани на територията на Украйна. Причината - подозрения, че са превозвали съветска стока. Освен персоналните документи, е иззета и част от стоката, а водачите са отбити.

От камарата на автомобилните превозвачи у нас диря подпомагане от посолството ни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР