Противопоставянето между САЩ и Русия може да доведе двете страни

...
Противопоставянето между САЩ и Русия може да доведе двете страни
Коментари Харесай

Дмитрий Суслов: САЩ все повече се въвличат в конфликта в Украйна, възможен е сблъсък с Русия

Противопоставянето сред Съединени американски щати и Русия може да докара двете страни до ръба на директен боен конфликт през 2023 година

Тази прогноза направи пред ТАСС съветският политолог Дмитрий Суслов. Той е зам.-директор на Центъра на сложни европейски и интернационалните проучвания и част от проведения от съветския президент кръг " Валдай ". Този кръг се събира всяка година по инциатива на съветския президент и сплотява близки до Кремъл специалисти.

Вашингтон е с твърдото желание да усилва военната помощ за Украйна и не е изключено скоро да се реши да достави на Киев далекобойни оръжия и дронове, които могат да нанасят удари във вътрешността в територията на Русия, твърди Суслов.

 

" Не мисля, че сме достигнали дъното на руско-американските връзки, за жалост те не престават ескалацията и Съединени американски щати от ден на ден се въвличат в спора. Струва ми се, че можем да се окажем на ръба на директен боен конфликт със Съединени американски щати ", съобщи той пред ТАСС.

Въпреки че войната в Украйна бе стартирана от съветския президент Владимир Путин, Суслов упреква Съединени американски щати, че преглеждат спора като решителен за тяхната международна надмощие.

Колкото повече се уголемяват съветските военни дейности в Украйна, толкоз повече Съединени американски щати се въвличат директно в спора, твърди още близкият до Кремъл политолог.

 

Според него изходът щял да е или незабавни мирни договаряния, или взаимно заличаване.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР