Противоположно на предходни изследвания, учени установиха, че децата ще са

...
Противоположно на предходни изследвания, учени установиха, че децата ще са
Коментари Харесай

Учените изчислиха идеалния час, в който децата да ходят сутрин на училище

Противоположно на предишни проучвания, учени откриха, че децата ще са по-отпочинали, в случай че учебните занимания стартират по-късно, съобщи организация Юнайтед прес интеренешънъл. По-късното начало на образователния ден ще разреши на учениците да си набират нужните часове сън. Предишни изследвания твърдяха, че децата просто ще си лягат по-късно, в случай че знаят, че могат да си поспят на сутринта.

По рекомендация на учените в този момент обаче учебното заведение би трябвало да стартира не по-рано от 8:30 ч. Тогава децата прекарвали приблизително по 46 минути повече в леглото, в сравнение с учениците, чиито часове стартират сред 7 ч. и 7:30 ч. Информацията за изследването беше събрана от 413 ученика за интервал от една година.

Тийнейджърите, които стартират учебно заведение в 8:30 ч. сутринта или по-късно, бяха единствената група, която си набира приблизително по осем часа сън - минимумът, предложен от специалистите, настояват учените от университета на Пенсилвания.

Децата, които стартират учебно заведение по-рано, в действителност си лягат по-рано вечер, само че отново не спят задоволително. Вероятно упованието на ранното пробуждане пречи на съня им. Изследването беше оповестено в сп. " Слийп хелт ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР