Протестно шествие срещу планираната кариера при село Горнослав и с

...
Протестно шествие срещу планираната кариера при село Горнослав и с
Коментари Харесай

Протест срещу кариерата в Горнослав иска оставката на шефа на РИОСВ

Протестно шествие против плануваната кариера при село Горнослав и с искане за оставката на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив Ивайло Йотков ще се организира в града на тепетата. То ще се организира от 14 до 15,30 часа, като ще премине по бул. " Марица “ и ще стигне до Водната палата. Протестиращите желаят оставката на шефа на районната екоинспекция Ивайло Йотков, тъй като считат, че незаконно отхвърля да разгласи загубата на правното деяние на решението по Оценката на въздействието върху околната среда за кариерата от преди 6 години.

Шествието, което се провежда от съдружие " Пчелари и фермери – Червен – Горнослав - Долнослав “, ще вземат участие и инициативни комитети от Шишманци и Куртово Конаре, които упорстват за прекъсването на кариерите край тези села.

Междувременно, от уеб страницата на Регионалната ревизия по околната среда и водите излиза наяве, че вначалото на май техен екип е осъществил инспекция на място на територията на капиталовото предложение. При осъществения оглед не е открита техника и не са открити следи от пробивно-взривни действия.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив е изпратила писма до Министерството на енергетиката, община Асеновград и до Областна дирекция „ Земеделие “ – Пловдив. Към момента е получен отговор единствено от страна на министерството, съгласно който не е сключван концесионен контракт за рандеман на подземни благосъстояния от находище „ Делчевото – 2 “ и не са налице координиран повсеместен и годишен работен план за рандеман по планувания за това ред.

От РИОСВ-Пловдив ще се произнесат след събиране и окомплектоване на цялостната документи по проблема.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР