Протестите на земеделци, енергетици и миньори са следствие от огромното

...
Протестите на земеделци, енергетици и миньори са следствие от огромното
Коментари Харесай

Денков: Протестите са срещу политическата класа, не пряко срещу кабинета


Протестите на земеделци, енергетици и миньори са разследване от голямото насъбрано съмнение към политическата класа, съобщи при започване на днешното държавно съвещание министър председателят Николай Денков. Той сподели, че занапред нататък кабинетът ще поема единствено задължения, които може да извърши и те ще се  оформят като писмени документи. Протестите от през вчерашния ден не са ориентирани директно към държавното управление, счита Денков:

" Всъщност упреците се оказа, че не са непосредствено към нас, тъй като всички схващат, че ние заварваме обстановка, в която би трябвало доста бързо да се реагира. Упреците са общо към политическата класа, че доста постоянно дава обещание и доста рядко извършва това, което дава обещание. Напрежението, което всички виждаме по медиите, тук на площада, е отражение на голямо насъбрано съмнение към политическата класа, тъй като тези хора са лъгани доста пъти през годините ". Приетите през вчерашния ден решения и задължения към енергетици и към земеделци не са оттегляне и компромис, а са в интерес както на страната, по този начин и на хората.

" При договаряния и двете страни печелят. Няма потребност единият да бъде губещ ", добави Денков и по този начин аргументира квотите, които ще се договарят с Украйна за импорт на слънчоглед.

" Спиране за момента на вноса на слънчоглед, тъй че от една страна да се осъществя продукцията на българските земеделци, а въпреки това ние да осигурим нужната суровина за преработвателите на олио, от което ще печели цялата страна като доходи и хората, които ще видят олио на търпими цени в българските магазини ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР