Протестиращите фермери във Франция започнаха безсрочна блокада на Париж въпреки

...
Протестиращите фермери във Франция започнаха безсрочна блокада на Париж въпреки
Коментари Харесай

Протестиращите фермери във Франция блокираха Париж

Протестиращите фермери във Франция започнаха безсрочна обсада на Париж макар ограниченията за помощ, които им даде обещание министър председателят Габриел Атал. Президентът Еманюел Макрон свика спешно съвещание.

Ключовите автомагистрали към френската столица са блокирани една след друга от тракторите на протестиращите земеделци, които дадоха обещание неопределен митинг от 14:00 ч. локално време.

Вече са наранени минимум 16 автомагистрали в 30 департамента, а фермерите се доставят с хранителни запаси за нескончаем митинг. На места те получават поддръжката от локалните управляващи, оповестява БНР.

Вътрешният министър Жералд Дарманин подреди разполагането на 15000 служители на реда и жандармеристи , които да предотвратяват безредиците и да не позволяват прекрачването на алената линия - нахлуване на фермерите в Париж и обсада на летищата и пазара в Ранжис - най-голямото европейско пазарище за хранителни артикули на едро.

Протестите са водени от главния профсъюз на фермерите и Съюза на младите земеделци, които не престават натиска, макар че в петък министър председателят Габриел Атал отчасти удовлетвори настояванията им.

Тази вечер техни представители още веднъж ще се срещнат с премиера, както беше оповестено след спешното съвещание, свикано от президента Макрон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР