Протестиращи за по-високи заплати служители на АПИ блокираха тунел Топли

...
Протестиращи за по-високи заплати служители на АПИ блокираха тунел Топли
Коментари Харесай

Протестиращи от АПИ затвориха Хемус“ в двете посоки

Протестиращи за по-високи заплати чиновници на АПИ блокираха тунел " Топли дол ", което значи, че Автомагистрала „ Хемус “ към този момент е затворена в двете направления от Варна към София и назад.

Това наложи полицията да приготви обходни направления.

Малина Кованджиева, ръководител на Синдикат „ Пътно дело “ към КНСБ, изясни, че

упорстват за 20 % нарастване на заплатите, защото през другата година 50 % от работещите в АПИ ще останат на минималната работна заплата.

" В момента взимаме под 1000 лв. чисто заплащане. Искам да ви кажа, че предходната година на 13 декември, откакто затворихме тунел Витиня, тогава ни дадоха 30% върху заплатите. Тогава бях донесла фишове, заплатите бяха под 600 лв. чисто, и демонстрирах тези фишове на медиите. За страдание на никое място не ги видях в нито един репортаж. Сега са под 1000 лв. и желаеме почтено възнаграждение ", сподели за Нова нюз Кованджиева.

Искаме да оценят нашия труд, с цел да можем да бъдем стимулирани и да продължим. Защото зимата не се знае каква ще бъде - люта, нелюта а ние би трябвало да бъдем там на бойния пост. Увеличението на заплатите ни ще костват на бюджета 17 милиона лв. с осигуровките. Аз считам, че това е в целта на финансовото министерство и откакто желаят да бъде гарантиран трафика, тогава би трябвало да намерят тези пари, добави тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР