Протестиращи служители на две от фирмите, които изпълняват проектите за

...
Протестиращи служители на две от фирмите, които изпълняват проектите за
Коментари Харесай

Пътните строители блокираха АМ "Хемус" на входа и изхода на Варна с тежка техника (СНИМКИ и ВИДЕО)

Протестиращи чиновници на две от компаниите, които извършват плановете за рехабилитация на пътищата в Североизточна България, блокираха автомагистрала " Хемус " за половин час на входа и изхода Варна. Хората споделиха, че чакат заплатите си и сега не работят, защото нямат възлагане на нови планове. Стана ясно, че на едната компания страната дължи над 20 милиона лв..

Над 200 индивида се включиха в демонстрацията. Десетки единици пътностроителни машини и камиони следваха колоните от протестиращи и в двете платна. Недоволните от бранша издигнаха лозунги като " Пътищар е горделивост, а не оскърбление ", " Пътният отрасъл е пред банкрут " и други Протестиращите споделиха, че се усещат изоставени, затънали са в заеми. Те показаха, че не са получавали заплати от три месеца. 

Подробности в репортажа на Даниела Стойнова:

 Организатори са Българска браншова камара “Пътища ” и Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “.

Пътният бранш упорства страната да им изплати средствата за осъществена, само че незаплатена към момента активност.
Снимки и Видео: Румен Сарандев
Припомняме, че през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков заяви, че държавното управление е готово да заплати незабавно над 600 млн. лв. на пътните компании. Средствата ще бъдат платени под изискване, че другата половина от парите ще бъде разплатена след гаранции и цялостна инспекция, че са налице действително и изцяло осъществени действия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР