Протестиращи се събраха пред кюрдския културен център, близо до който

...
Протестиращи се събраха пред кюрдския културен център, близо до който
Коментари Харесай

Протести и сълзотворен газ в Париж след стрелбата с три жертви

Протестиращи се събраха пред кюрдския културен център, покрай който по-рано през днешния ден имаше пукотевица при която починаха трима души, BFM TV. Предполага се, че протестиращите са членове на кюрдската общественост. Полицията разпръсна протестиращите със сълзотворен газ.

По чиновниците на реда бяха хвърляни кофи за отпадък, а масите в заведенията за хранене бяха преобърнати и най-малко една кола беше развалена.

Преди това управляващите оповестиха, че са арестували 69-годишен мъж, който съгласно парижкия прокурор Лор Бекуо неотдавна е бил освободен от ареста, до момента в който е чакал правосъден развой за нахлуване с сабя против мигрантски лагер в Париж преди година.

Кюрдите във Франция станаха цел на непоносимо нахлуване, съобщи френският президент Еманюел Макрон, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Кюрдите във Франция станаха цел на непоносимо нахлуване в сърцето на Париж. Нашите мисли са с жертвите, с хората, които се борят за живота си и с техните фамилии ", написа той в Туитър.

Въоръжен мъж откри през днешния ден огън в кюрдски културен център и в намиращо се наоколо кюрдско кафене в центъра на Париж и умъртви трима души, показва ДПА.

Мотивите на 69-годишния стрелец към момента са незнайни, съобщи френският министър на вътрешните работи и отвъдморските територии Жералд Дарманен.

" Не знаем дали лицето е било политически ангажирано, явно той е желал да нападна чужденци ", само че не е ясно дали задачата му са били тъкмо кюрди, акцентира той. Нападателят, с френски генезис, не е регистриран като десен екстремист от силите за сигурност, добави Дарманен.

 Стрелба в центъра на Париж – има починали и ранени (видео) Виж още

" В момента не мога да кажа дали той е имал десни екстремистки прояви, само че следствието ни ще ревизира това в идващите часове ", сподели още френският вътрешен министър.

Мъжът е работил самичък и е носил няколко оръжия със себе си. По време на нападението той простреля двама души пред кюрдски културен център и още един в намиращо се наоколо кюрдско кафене. Други трима души бяха ранени, един от които е в сериозно положение.

Angry Kurds clash with police in Paris after a suspected far right gunman killed four at a Kurdish cultural centre.
— Rory Mulholland (@mulhollandrory)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР