Протестиращи майки от Системата ни убива“ са влезли в сградата

...
Протестиращи майки от Системата ни убива“ са влезли в сградата
Коментари Харесай

Протестиращите майки нахлуха в парламента, Караянчева готова на диалог


Протестиращи майки от „ Системата ни убива “ са влезнали в постройката на Народното събрание и отхвърлят да го изоставен, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Те са отправили писмо до ръководителя на законодателния орган Цвета Караянчева и парламентарните групи, с което са поискали среща в интервала от 16 до 18 септември. С майки те има и малко дете.

„ Това, което сутринта получих от майки те, които през днешния ден разбирам, че не престават да стоят на пропуща, е едно писмо до мен, до всички парламентарни групи и до народните представители, които не членуват в групи. То е възвание, от което аз разбирам, че те желаят да беседват с нас “, изясни Караянчева. Тя увери, че писмото е препратено до всички групи и акцентира, че не вижда причина дамите да не престават да стоят във фоайето на един от входовете, защото нямат никакви други претенции.

В писмото си майки те са поискали управлението на Народното събрание да демонстрират „ достолепие и храброст “ да се срещнат с тях, с цел да дават своята позиция за намиране на „ градивни решения за сдобряване на народа “.

„ Не виждам каква е повода те да не престават да стоят тук. Аз съм декларирала своето предпочитание за разговор с тях. Уточняваме по кое време ще е допустимо ПГ на ГЕРБ да ги одобри. Оттук нататък това, че те стоят там и търсят контакт с народни представители, аз недоумявам “, сподели ръководителят на Народното събрание. „ Няма да разреша в Народното събрание да се вършат провокации, не трябва да позволяваме това, което се случи предния път с барикадираните сестри. Призовавам НСО да си свършат работата и да уведомяват жителите за моите разпореждания “, добави още тя. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР