Протести и блокади по пътищата в страната се очакват днес.

...
Протести и блокади по пътищата в страната се очакват днес.
Коментари Харесай

Протести и блокади по пътищата се очакват днес

Протести и блокади по пътищата в страната се чакат през днешния ден. Недоволството от цената на горивата и качеството на живот в България още веднъж ще изкара на улицата десетки протестиращи.
На няколко места се чака блокиране на съществени пътни артерии, измежду които автомагистрала „ Тракия “ и гранични пунктове.
В София се чакат няколко митинга - против високите цени на горивата и застраховката гражданска отговорност и против новите налози. По обяд към тях ще се причислят и участниците в митинг, на който ще изискат смяна на политическия модел на ръководство и понижаване на броя на депутатите. Срещу измененията в Закона за вероизповеданията ще се разгласят представители на Християнската общественост на протестантските вярващи и църкви, които ще проведат молитвено шествие. Майките на деца с увреждания ще се включат с наличие към протестиращите вечерта. Те оповестиха, че ще останат на улицата до момента в който оставката на вицпремиера Валери Симеонов не бъде гласувана от депутатите.
В Бургас е плануван един от най-мащабните митинги против цените на горивата. Недоволните се събират по обяд на паркинга на хипермаркета на един от входовете на града. Към този миг не е оповестено публично посоката на шествието и дали ще бъдат блокирани централни булеварди или автомагистрали.
В Пловдив протестиращите ще създадат автошествие по съществени булевардисе в града. Автоколоната минава по булевардите „ България “, „ Васил Априлов “, „ Шести септември “, „ Източен “ и „ Христо Ботев “. Сборният пункт ще бъде пред общината. Очаква се и нова обсада на автомагистрала „ Тракия “.
В Пазарджик протестиращите против бедността и ниските заплати се събират на паркинга пред парк „ Стадиона “ и след автошествие по улиците на града ще потеглят към София.
В Ямбол са планувани две протестни автошествия. Едната част от недоволните плануват да блокират интернационалния път към Граничен пункт Лесово до село Тенево към обяд. Другото автошествие ще се насочи към автомагистрала „ Тракия”. В посока Бургас се чака автомагистралата да бъде блокирана към 13 часа.
В Сливен протестиращите ще се съберат на ТИР-паркинга на „ Дамарски мост “, след което протестното автомобилно шествие в града ще мине по съществени улици и още веднъж ще се насочи към автомагистрала „ Тракия “ в опит да я блокират.
Очаква се протестиращите от Ямбол и Сливен да се обединят и да затворят автомагистрала " Тракия " и интернационален път I-7 в сектора, след село Окоп, където е самолетната писта.
В Добрич ще има протестно автошествие по обяд. Сборният пункт е на околовръстното в региона на така наречен гонки. Колоната от протестиращи ще пътува до центъра на град Генерал Тошево, след което дружно с тамошни участници в митинга ще продължат до граничния пункт „ Йовково “. Организаторите прецизират, че няма да бъде блокирана границата с Румъния.

Жители на Ловеч, Троян, Тетевен и района ще се събират на митинг след 14 часа пред постройката на общинатав Ловеч. След това е планувано автошествие по централния бул. „ България “. Жители на Троян се събират на па кротичък митинг по обяд на пътя Ловеч – Троян, на разклона за село Калейца, а по-късно митингът им ще продължи с шествие по главните улици в Троян.
С мотошествие към 14 ч. за втора поредна неделя ще се направи опит за блокиране на пътя София - Варна . Мотористите се събират на бензиностанцията на пътен възел Боаза и ще карат до бензиностанцията на входа на село Български извор.
Протестът в Хасково ще стартира рано. Сборният пункт е на паркинга на " 21 век ". След автошествие в града колоната ще се насочи към село Крепост, където протестиращите от Хасково би трябвало да се съберат със съидейници от Димитровград и Кърджали , след което колоната дружно да потегли към Харманли и Свиленград. Демонстрантите в Свиленград плануват да затворят придвижването през граничния пункт „ Капитан Петко Войвода “ към Гърция.
Благоевградчани имат желание да блокират Е-79, петричани желаят да затворят " Кулата ". В Разлог уредниците оповестиха кротичък митинг, само че не е изключено да блокират пътя в посока Банско. Недоволните от Гоце Делчев и региона се събират пред постройката на Пътна полиция в града. Към този миг няма настройки за блокиране на пътя към границата с Гърция. Всички протестиращи в региона потвърдиха, че оставка на държавното управление и промяна на политическия модел е главното им искане.
От полицията оповестиха, че ще вземат всички нужни ограничения за обезпечаване на сигурността. От Министерство на вътрешните работи ще разположат и екипи на пътна полиция на входовете на градовете поради предстоящите автошествия в неделния ден. Край София и други огромни градове ще има и спомагателни екипи на жандармерията. От пътна полиция имат подготвеност да обезпечат обходни направления в регионите на протестни шествия. Пред Народното събрание и Министерски съвет ще има засилено полицейско наличие. Екипи на Министерство на вътрешните работи ще има и по пътя Перник-София, защото се чака някои от протестиращите да дойдат в столицата. От Министерство на вътрешните работи приканват участниците в демонстрациите да не се подават на провокации, с цел да може всичко да премине спокойно.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР