Протестът на миньорите и на енергетиците, който продължава с бокади

...
Протестът на миньорите и на енергетиците, който продължава с бокади
Коментари Харесай

Експерт: Това е най-голямата измама в историята на християнската цивилизация. Затова нещата избухнаха и в България

Протестът на миньорите и на енергетиците, който продължава с бокади на основни пътища в страната към този момент пети ден, е политически, само че не партийно- политически, а против безумната политикана Европейски Съюз по Зелената договорка, сподели Димитър Иванов от Движението за енергийна самостоятелност.

" Зелената договорка е най-голямата машинация в историята на християнската цивилизация. Затова нещата избухнаха и в България тъкмо в предизборна обстановка, така кото години наред българските превителства не можаха да провеждат някаква форма на намаляване на тази договорка, както направиха превителствата на Полша, Чехия и Унгария още през 20219 година ".

Според Иванов политиката да се редуцират въглищата към този момент се приема като безусловно годна, а въглеродните излъчвания на процедура убиват всичко и тази договорка стои даже в основата на  войната в Украйна и в основата на икономическата рецесия, която превзема Европа. Това е политическо и обществено събитие, докарано от една група хора, които печелят трилиони. 

" Това е зелена нечиста сделка за ярко бъдеще, както при комунизма ".

Димитър Иванов даде образец със себестойността на тока от " Марици " - те. Една трета от нея се образува от действителни разноски, а останалото е от въглеродни квоти. По думите му без въглищните централи ще се загуби енергийната самостоятелност и цената на електричеството ще се увеличи.

Той попита какво ще стане с жителите, на които токът на свободния пазар скочи два пъти след две години, в случай че се лишим от базови мощности. И отговори, че тогава отново ще печелят ВЕИ-тата, тъй като и въглеродните квоти ще скочат, може и двойно.

Историята доста припомня затварянето на дребните реактори на Козлодуй при влизането ни в Европейски Съюз. Послушно ги затворихме и получихме по- малко от Европа, в сравнение с щяхме да спечелим, в случай че те работеха.

Затова през днешния ден България би трябвало да сложи тежки политически условия на Брюксел във връзка с преразглеждане на правилото на въглеродните квоти да отбрани потенциалите на въглищните централи, счита Димитър Иванов, представен от " Радио Пловдив ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР