Протестът може да е политически, ние искаме диалог. До края

...
Протестът може да е политически, ние искаме диалог. До края
Коментари Харесай

Шишков: Започваме проверка на договорите за текущ ремонт, може да се окаже поредното незаконно строителство

Протестът може да е политически, ние желаеме разговор.

" До края на седмицата ще създадем цялостен обзор дали осъществената работа от строителните компании дава отговор на предоставената им по документи ", заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков в предаването „ Денят стартира " по Българска национална телевизия. Анализът на документите в Агенция „ Пътна инфраструктура " ще покаже дали компаниите, които имат контракт за настоящ ремонт и поддръжка, са правили главен ремонт, което е напълно друго и може да се окаже следващото нелегално строителство. Той посочи, че анализът стартира в този момент и няма съответни образци, само че подозренията са поради това, че надвишаването на бюджета е единствено в избрани елементи на България. „ Търсим метод да решим по законов път този проблем, който е завещание от предходното държавно управление ", сподели заместник-министър Шишков и прикани компаниите към разговор.

Той още веднъж напомни обстоятелството, че пътностроителни компании са получили близо 1,5 милиарда задатъци, като за 363 млн. от тях се строи, а над милиард са изплатени за обекти, по които към момента няма подготвеност да се строи. „ Държавата в лицето на Министерство на регионалното развитие желае да подсигурява тези пари, които са на целия български народ. Затова желаеме да водим диалози с тези компании, с цел да знаем по какъв начин ще подсигуряваме парите на страната, по какъв начин ще подсигуряваме парите, които са в тях ", безапелационен беше проектант Шишков.

Той уточни, че е допустимо митингът да е политически, защото лице на митинга от петък е бил някогашният ръководител на Управителния съвет на АПИ от ръководството на ГЕРБ Лазар Лазаров. Но все пак управлението на районното министерство желае да води разговор, с цел да реши казуса по изцяло законов метод, а не както се е правило досега. Арх. Шишков прикани строителните компании да спомагат, с цел да се разбере кой е строителят на противозаконното строителство на лотове 4 и 5 на Автомагистрала „ Хемус ".

По отношение на парите за разчистване през зимата, той посочи, че са обезпечени и компаниите имат подписани контракти, само че с цел да получат средствата, би трябвало да поемат ангажимент, че ще извършват контрактуваното. „ Ние желаеме разговор ", още веднъж акцентира заместник-регионалният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР