Протест с искане за оставка на правителството и промяна на

...
Протест с искане за оставка на правителството и промяна на
Коментари Харесай

Антиправителствен протест се организира за втори пореден ден

Протест с искане за оставка на държавното управление и смяна на модела на ръководство още веднъж е плануван за 12 часа пред постройката на Народното събрание след вчерашната проява там. В 17.30 ч. пък ще се организира шествие до Министерския съвет. В сряда пък се готви митинг и пред централата на Европейската комисия в Брюксел.

Вчера антиправителственият митинг блокира за пет часа придвижването по бул. „ Цар Освободител “. Протестът под наслов „ Оставка, съд и промяна на системата “ се провежда в обществените мрежи и е разгласен като митинг на българите от страната и чужбина.

Освен към ръководещите, гневът на протестиращите е ориентиран и към медиите, които съгласно тях са „ продажни “. Журналистите, отразяващи митинга, бяха посрещнати с обиди, които прераснаха в боричкане.

Протестът е подсилен от над 34 000 български жители, живеещи в чужбина, обединени от Фейсбук групата „ Против геноцида на Борисов и всички досегашни ръководещи мафии “.

Една от водещите фигури на акцията е Емил Русанов - издател на „ Будилник “ в Лондон, който изясни някои от настояванията: „ Пряко да се избират всички хора, които ще вземат участие в администрацията на тази страна, както и да могат да се отзовават също, тъй като както си ги избрал, по този начин и би трябвало да можеш да ги отзовеш “.

Планират се митинги сред 12 и 22 часа, които да продължат няколко дни, в това число пред български посолства в чужбина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР