Протест под надслов Не на насилието над жени! Варна е

...
Протест под надслов Не на насилието над жени! Варна е
Коментари Харесай

Протест тази вечер във Варна: Не на насилието над жени! Варна е съпричастна

Протест под надпис " Не на насилието над дами! Варна е съпричастна " ще се организира довечера, 31 юли, от 18 часа пред Съдебната палата на площад " Независимост " в морската столица.

В същия час протестни акции са планувани и в десетки други градове в страната.

Повод за демонстрацията е казусът с 18-годишното момиче, което беше обезобразено с макетно ножче от 26-годишен мъж от Стара Загора, с който е имала връзка.

" Варна застава зад потърпевшото момиче, което от шока отхвърля да приказва. Варна застава зад майката на момичето, която крие лицето си от боязън, вместо да жигосах садиста, обезобразил детето ѝ? А, в случай че беше вашата щерка? Варна осъжда всеки акт на принуждение!

Затова ще излезем в символ на съпричастност пред съда пл. " Независимост ", пишат уредниците на проявата.
Преди месец младата жена постъпва в болница и се постановат 400 шева на разрезите, направени по цялото ѝ тяло. Цялата ѝ коса е подстригана с машинка, а носът ѝ е строшен.

26-годишният принудител е пуснат на независимост с претекста, че това е " лека телесна щета ". Решението обвиненият Георги Николаев да бъде освободен е било взето от арбитър Татяна Коева.

В събота от Районната прокуратура в Стара Загора оповестиха, че форсират следствието по досъдебно произвеждане за потърпевшото 18-годишно момиче.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР