Протест под надслов Да спрем смъртта по пътищата! Да спасим

...
Протест под надслов Да спрем смъртта по пътищата! Да спасим
Коментари Харесай

Протест под надслов „Да спрем смъртта по пътищата!“ пред Съдебната палата в Пловдив

Протест под надпис „ Да спрем гибелта по пътищата! Да спасим животи! “ се организира пред Съдебната палата в Пловдив. Той предхожда против 20-годишния Петър Маринашки от Стамболийски, обвинен  че при злополука по несъобразителност е предизвикал гибелта на двама свои другари Тодор Бараков и Виктор Василев.

При случая са ранени и другите две момчета, пътували в автомобила 

Според събраните доказателства във съдбовния ден на 11 ноември предходната година Петър Маринашки  е карал с висока скорост и под въздействието на марихуана. Той губи ръководство над автомобила и се блъска в дърво. Загиналите Тодор и Виктор са надлежно на 16 и 17 години. Събралите се през днешния ден на митинга са възмутени, че Петър Маринашки е бил освободен от ареста след разглеждане на мярката му за неотклонение под гаранция от 2000 лв..

Васко Александров, бащата на Виктор и Галина Илчева, майка на Тодор Бараков обявиха:

„ Употребата на опиати и превишената скорост е умишлена…Най-възмутителното е, че има късмет и законът го разрешава той да се измъкне с условна присъда. Ние сме тука, с цел да желаеме ефикасна присъда, оптималната, и тази негова присъда да бъде образец “.

Заседанието на съда стартира в 9.30 часа 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР