Протест на жители на столичните квартали Горна баня и Овча

...
Протест на жители на столичните квартали Горна баня и Овча
Коментари Харесай

Протест срещу безхаберието в столични минерални бани затвори Околовръстното

Протест на поданици на столичните квартали " Горна баня " и " Овча купел " затвори Околовръстния път . Днешният ден, 1 април е определен алегорично " поради дългогодишните неистини и обещания , че се прави всичко допустимо двете бани - монументи на културата, част от историята на София и света да се ремонтират, а вместо това са оставени да стигнат до цялостна съсипия ", разясняват протестиращи.

Протестът стартира пред рушащата се постройка в Горна Баня , където поданици и на двата квартала показаха настояванията си. Хората затвориха Околовръстния път в региона на " Овча купел " , където се построява метро . Пропускаха се единствено рейсове на градския превоз и коли за спешна помощ. Полицията отбиваше придвижването и нямаше чакащи коли. Блокадата продължи до 12.30 часа, оповестява БНР.

" Нашите съществени претенции са оптимално бързо да бъдат възобновени баните, с цел да се предотврати това самосрутване тяхно и да се подхващат съответни ограничения по тази причина ", разяснява един от уредниците на митинга Владимир Каравелов. Според него в този момент това е блокирано по чисто бюрократичен път.

" Единственият, който може да свърши това сега и е поел някакъв ангажимент, е Столична община . В момента болничното заведение в " Овча купел " отхвърля да го направи заради липса на средства, само че продължава да държи собствеността, а Столична община не може да ремонтира нещо, което не е нейна благосъстоятелност. Столична община има предпочитание, когато има някакво обезпечено финансиране, в това число са кандидатствали по европейски стратегии, където ще бъдат употребявани баните за научни центрове, само че ще бъде непокътната и главната им функционалност - като минерални бани ", добави той.

 Жители на столични квартали желаят поддръжка на минералните бани
Жители на столични квартали желаят поддръжка на минералните бани

Планират да блокират Околовръстния път в символ на митинг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР