Простреляното дете във Враца е изведено от реанимацията на Пирогов. Това

...
Простреляното дете във Враца е изведено от реанимацията на Пирогов. Това
Коментари Харесай

Простреляното дете във Враца е изведено от реанимацията на „Пирогов“

Простреляното дете във Враца е изведено от реанимацията на " Пирогов ". Това оповестиха от пресцентъра на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина.

Припомняме, че  на 13 април то беше превозено с хеликоптер от Враца и оперирано по неотложност след прострелване в главата с въздушна пушка.

В момента, в който положението му разреши, екипът на проф. Габровски го оперира по неотложност. Неврохирурзи извадиха проектила от мозъка на детето , означават от УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ”. Това оказва помощ положението му да се стабилизира по-бързо . След интервенцията детето е настанено за интензивно лекуване и интензивно наблюдаване в детската реанимация на университетската незабавна болница, в продължение на повече от две седмици.

Детето към този момент е настанено в Детската неврохирургия на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ”.  

Огнестрелното пострадване, поради което е превозено детето, е извънредно тежко, проникващите огнестрелни пострадвания са с доста висок % смъртност и спасяването на живота на подобен пациент е огромен медицински триумф, споделят от болничното заведение. 

Според първичната информация детето е простреляно от 11-годишен, който живее в същата къща. Пневматичното оръжие е законно притежавано от член на фамилията. След случая детето беше превозено с боен хеликоптер AS 532 Cougar с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили до София, с цел да му бъде оказана незабавна здравна помощ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР