Пропадна тротоарът при Медицинска академия, който беше изграден само преди

...
Пропадна тротоарът при Медицинска академия, който беше изграден само преди
Коментари Харесай

”Спаси София”: Пропадна тротоарът при Медицинска академия, изграден преди месеци по проект за 1 млрд. лв.

Пропадна тротоарът при Медицинска академия, който беше построен единствено преди месеци, в границите на строителството на новата линия на метрото, струваща ни 1 милиард лева.‼ За това алармираха от ”Спаси София ” във Facebook.
Това надалеч не е първият проблем до метростанцията, намираща се на ул. Георги Софийски. През август, дни преди откриването на новата линия на метрото, сигнализирахме за пропадания на същия този тротоар, както и в прилежащата градинка. Там новопосадените фиданки бяха с над два метра под равнището на земята, което е явен знак, че почвата в региона на метрото не е добре укрепена и има заплаха от сривания.

Според наши специалисти, продължаващото проваляне евентуално се дължи на неприятно уплътнената почва, която се отмива от дъжда, както и поради смяната в подпочвените води, в следствие от строителството на метрото. Във всеки случай чакаме неотложно пояснение за какво преди малко пуснат обект, който би трябвало да ни служи десетилетия напред, продължава да пропада и да основава рискове за преминаващите. Надяваме се да не се стигне до огромен случай и да се подхващат ограничения, с цел да не се повтори обстановката от август, когато от Общината пренебрегнаха сигнала ни за казуса.

Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova
- имате ли рационален отговор на въпроса, за какво нова и скъпо платена инфраструктура се разрушава след елементарен дъжд или и този път оправданието ще бъде " който работи той не бърка "?

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР