Промяната на Конституцията е задача с най-висша отговорност за продължаващото

...
Промяната на Конституцията е задача с най-висша отговорност за продължаващото
Коментари Харесай

Президентът Радев с послание по случай 32-ата годишнина от приемането на Конституцията

Промяната на Конституцията е задача с най-висша отговорност за продължаващото строителство на демократична България. Това написа президентът Румен Радев в свое обръщение по случай 32-ата годишнина от приемането на Конституцията, заяви прессекретариатът на президента. Радев приканва всеки, предназначен да способства за този развой, да осъзнава устрема на народните представители от Седмото Велико заседание – да показват волята на българския народ за създаване на демократична, правова и обществена страна.

Според него тържественото приемане на Конституцията на Република България на 12 юли 1991г. е мотив да си напомним споделената от нейните създатели религия в общочовешките полезности на независимост, мир, хуманизъм, тъждество, правдивост и толерантност. Процесите, свързани с работата на Седмото Велико Народно заседание преди повече от три десетилетия са изключително настоящи през днешния ден, когато още веднъж се разискват промени в Основния закон на страната, показва още президентът.

Държавният глава припомня, че главен принцип на демократичната ни Конституция са правата на индивида и жителя.

„ На дневния ред на обществото са улеснението на достъпа до конституционно правораздаване, основаването на спомагателни гаранции за самостоятелна правосъдна власт и обезпечаването на ефикасна директна народна власт и локално самоуправление “, добавя президентът.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР