Промяната да спрат да се правят на света вода ненапита,

...
Промяната да спрат да се правят на света вода ненапита,
Коментари Харесай

Добрев разкри иронията на Борисов: Искаме да покажем на хората всички далавери на Промяната

" Промяната " да спрат да се вършат на света вода ненапита, тъй като всички видяха големите далавери, които направиха. Да престанат да се вършат на Промяната. Те са, само че в посока на по-лошо. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

 

Добрев, който последните месеци извади на показ скандалните газови покупко-продажби на кабинета " Петков ", ощетили с милиони страната, изясни какво е имал поради Бойко Борисов преди два дни, когато от ефира на бТВ изненадващо изиска оставката на енергийния министър Росен Христов.

" Нека напомним първо какво сподели енергийният министър Росен Христов при чуването в Народното събрание. Той сподели, че след април, когато към този момент не получавахме газ от " Газпром ", сме купували отново съветски газ през медиатори, с 30% по-скъпо. И от това са се губели 200 милиона на месец. Аз това освен го споделях, аз се пробвах да го викам напряко. Защото има документи, които потвърждават тази спекулация. И " Промяната " да спрат да се вършат към този момент на света вода ненапита, тъй като всички видяха през тези месеци големите далавери, които направиха. Тези 200 милиона лв. загуба на страната за месец всеки от нас ги е платил, без значение дали се отоплява на газ или не, тъй като тази цена на газа влиза в цената на всичко друго. Те са " смяната ", единствено че в посока по-лошо ", обясни в детайли обстановката Добрев.

Политическа шизофрения ли е обаче държанието на Бойко Борисов, който хем изиска оставката на Росен Христов, засегнат, че атакува " Промяната ", хем разгласи, че тайничко се е надявал разкритията на един от най-дейните му депутати, уличаващи някогашните ръководещи, да не са правилни, попита водещият Георги Любенов.

" Възмутен беше, тъй като, в случай че забелязахте, същата вечер след чуването на Христов, нито един от новинарските блокове не даде информацията от енергийния министър, който съобщи, че това, което ние приказваме последните шест месеца, е правилно. Никой не заяви, че " Промяната " са правили далавери с газа.

В момента, в който Бойко Борисов изиска оставката на енергийния министър, внезапно тази тематика стана доста забавна и ето, вижте, към този момент два-три дни хората схванаха, че не ГЕРБ, а служебният кабинет, който е самостоятелен, който е съдия, който е на президента Радев, споделя: Да, в областта на газа е имало далавери.

 

" Горката партия " Промяната " в изречение, казано от Борисов, го разбирам по един-единствен метод - подигравка. Защото бъдете сигурни, ние не ги съжаляваме, ние желаеме да покажем на хората всичките им далавери ", добави Добрев.

Той уточни, че тази седмица още нещо е минало сред редовете, неусетно. А точно вчерашното изявление на президента Радев пред синдикатите, че поради " Промяната " сме изгубили 1 милиард от договорката с външния дълг.

" Това е нещо, което ние също твърдим от три месеца. Асен Василев не изтегли дълг при започване на годината, когато лихвите бяха по 1-2 %. Той остави служебният кабинет да го направи, само че към този момент на 5 %. Разликата в тези проценти е 1 милиард лв.. За това Асен Василев носи персонална отговорност ", сподели още депутатът на ГЕРБ.

Преди него в студиото на Георги Любенов бе Калина Константинова, която не пропусна опцията да се изкаже по дежурните опорки за " кюлчетата и пачките " на Бойко Борисов.

" Добре де, но нали влязохте и претърсихте къщата му пред фамилията му - къде са тия кюлчета и пачки, къде са чувалите? Нали две години управлявахте, къде са? Съдът се произнесе, че карцерът е противозаконен, а тези, които го реализираха - Рашков и Петков, се кипрят в Народното събрание, все едно нищо не е станало ", възмути се Добрев.

Вместо да изтегли дълг при започване на годината, когато лихвите бяха 1-2%, остави служебния кабинет да го направи на по-висок % ”, уточни Добрев.

„ Всички партии са внесли законопроекти, с които оферират компенсацията за горивото да е 1 лева Реалистично би било от 1 февруари водачите да стартират да получават обезщетения.

Въпросът е дали ще бъдат единствено за физическите лица. Ако бъдат единствено за тях, компенсацията ще е над 1 лев ”, изясни депутатът.

„ Смятаме, че би трябвало да има държавно управление непременно. Готови сме на всевъзможни взаимни отстъпки, само че в случай че Промяната вземат участие под каквато и да е форма, би трябвало да контроли, които да не им разрешават да вършат далаверите, които правеха през последните месеци.

За да избегнем сюжета на двойно нарастване на дълга в идващите 3 години, би трябвало да има постоянно държавно управление.

В Народното събрание има коалиция, която е за нови избори. Планът на Промяната е доста явен – от момента, в който видяха резултатите след вота, желаят нови избори. Това е проектът на „ Възраждане ”. Това евентуално е проектът и на Демократична България. И се пробват да трансферират отговорността за нови избори на някой различен.

Какъв тип държавно управление предлага ГЕРБ – държавно управление за 1, 2-3 месеца няма смисъл. Трябва държавно управление, което да ръководи най-малко година.

България има милиарди средства за асимилиране от Европейски Съюз и това безвремие не ни дава опция да се възползваме от тях ”, акцентира Делян Добрев.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР