Промени в Закона за занаятите, които да регламентират по-добре дейността

...
Промени в Закона за занаятите, които да регламентират по-добре дейността
Коментари Харесай

Занаятчиите потърсиха помощ от Валери Симеонов

Промени в Закона за занаятите, които да регламентират по-добре активността на занаятчиите, да изсветлят бранша и усилят броя на занаятите, желаеха на среща с депутати от НФСБ в Народното събрание през днешния ден представители на Занаятчийската камара. Преди това те са разговаряли по въпроса с вицепремиера Валери Симеонов. В срещата участваха народните представители от НФСБ Борис Ячев, Христиан Митев, Йордан Апостолов и Росен Живков.

„ Знаем, че в множеството европейски страни занаятите, причислени към дребния и междинен бизнес, са гръбнакът на стопанската система, до момента в който у нас, за жалост, вследствие на неправилна политика и законодателни промени през годините, те като че ли са натикани в ъгъла “, съобщи след срещата депутатът от НФСБ Христиан Митев.

Според него на представителите на Занаятчийската камара законът би трябвало да третира не само старите художествени занаяти, а една по-широка икономическа област, със модерни процеси и действия. Дискутирана бе също по този начин и нуждата от по-добра интеграция сред занаятчийското и дуалното образование.

Депутатите се ангажираха с това срещите с представителите на Занаятчийската камара до продължат, с цел да се уточняват новите законодателни текстове и в ускорени темпове да се внесат в Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР