Промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се регулира

...
Промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се регулира
Коментари Харесай

Правителството с важно решение за парите на бъдещите пенсионери

Промени в Кодекса за обществено обезпечаване, с които се контролира етапа на погашение от втория пенсионен дирек, утвърди държавното управление на днешното си съвещание.

„ Това е извънредно значимо за 17 000 дами, които следва да се пенсионират през септември 2021 година и още към 200 000 души в идващите години “, рапортува министърът на труда и обществената политика Деница Сачева на премиера Борисов.

Министър Сачева посочи, че се залага през универсалните пенсионни фондове да има 3 типа пенсионни артикули - пожизнена пенсия за напреднала възраст, разсрочено заплащане на средствата по самостоятелната партида и еднократно погашение на средствата по самостоятелна партида, когато размерът на средствата е по-малък от трикратния размер на минималния размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст.

Регламентират се главните правила за разпределяне, погашение, преизчисляване и актуализиране на пенсиите, както и правата на наследниците на обезпечените лица и на пенсионерите от универсалните пенсионни фондове.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР