Промени в дизайна на Model S правят невъзможно сглобяването в

...
Промени в дизайна на Model S правят невъзможно сглобяването в
Коментари Харесай

Tesla затваря първия си европейски завод


Промени в дизайна на Model S вършат невероятно сглобяването в Тилбург, Холандия
(снимка: CC0 Public Domain)

Съвсем скоро Tesla ще приключи сглобяването на Model S и Model X в Тилбург, Холандия. В края на януари тези електрически автомобили бяха модифицирани, което промени индустриалния развой в Съединени американски щати и сглобяването в Холандия към този момент не е допустимо.

Въпреки, че има малко външни промени в новите Model S и Model X, колите са изменени доста във връзка с технологиите и интериора, отбелязва холандското издание. Поради това, сглобяването на двата модела в Тилбург към този момент не може да се прави механически в промишлен мащаб.
още по тематиката
Очаква се обновените Model S и Model X да дойдат в Холандия през ноември т.г., което значи, че доставките на коли от актуалното потомство за завода в Тилбург скоро ще бъдат прекъснати. Фабриката бе е открита през 2015 година в наличието на Илон Мъск и министъра на стопанската система на страната Хенк Камп.

Tesla се съветва с профсъюзната организация, с цел да откри други позиции за служащите в завода. В провинция Брабант се сглобяват освен коли – там американската компания разполага и с завод за пръскачки, склад за аварийни елементи и така наречен център за ремонт, където остарели или използвани елементи се привеждат до ново качество. От 1 510 души, работещи за Tesla в Холандия, 540 работят в Тилбург.

Заводът в Тилбург беше изключително ангажиран през 2018 година – Model S и Model X бяха доста известни измежду бизнес потребителите, поради удобните налози. През годината в Холандия са регистрирани надлежно 5622 и 2963 броя от двата модела. По-късно бе въведен „ налог Тесла ”, вследствие на което през 2020 година продажбите на на Model S и Model X паднаха надлежно до 292 и 299 броя.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР