Проливни дъждове, наводнения и бури парализираха Централна и Северна Европа.

...
Проливни дъждове, наводнения и бури парализираха Централна и Северна Европа.
Коментари Харесай

Бури и наводнения парализираха Северна Европа

Проливни дъждове, наводнения и стихии сковаха Централна и Северна Европа. Части на Франция са под вода. Спасителни екипи изтеглят жителите на най-засегнатите обитаеми места, оповестява bTV.

В рамките на часове се очакваше да паднат още 20-40 милиметра дъжд, а алена паника показваше, че река Аа е съвсем излезе от крайбрежията си. Засега в района не е планувана огромна евакуация.

Ферибот, пътуващ от Норвегия за Дания с към 900 пасажери на борда, не можа да дебаркира в Копенхаген поради бурята и се наложи да чака вятърът да отслабне. В Норвегия южният град Кристиансанд заяви, че е затворил учебните заведения си и е спрял всички публични рейсове в резултат на изобилния снеговалеж.

В Германия също остава сериозна обстановката след проливните дъждове и последвалите наводнения. Само в провинция Долна Саксония незабавните екипи са разположили над милион и половина пясъчни чували за подсилване на дигите на реките.

Във Англия ветровете на бурята „ Хенк “ доближиха до 150 км/ч и сътвориха и транспортен безпорядък. Поривите затрудниха и водачите на летищата в Лондон. Дървета се стовариха върху пътища и железопътни линии, убивайки един водач в Югозападна Англия.

А във вторник 59-годишна жена почина, откакто беше ударена от отнесена ограда в белгийската провинция Източна Фландрия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР