Пролетта по традиция е време за обновяване на дома, ремонти

...
Пролетта по традиция е време за обновяване на дома, ремонти
Коментари Харесай

Седем тенденции в интериорния дизайн

Пролетта по традиция е време за възобновяване на дома, поправки и промени в интериорния дизайн, а мнозина се питат какви ще са най-актуалните трендове през тази година, които ще ни оказват помощ домът ни да се отличава с визия и неповторим жанр. Кои цветове ще бъдат желани, какви мебели да прибавим и какво да махнем от нашия домакински интериор, както и по какъв начин да организираме пространството? Екипът на един от водещите български профилирани онлайн магазини за фототапети, украшения за стени и мебели Kartini.bg е подбрал някои от най-интересните нови трендове в тази област.

1. Ярки и топли цветове

Без значение дали става въпрос за спалните пространства или за стаята за посетители, ярките и топли цветове са на мода тази година. Те все по-често покриват както столовете, масите и фотьойлите, по този начин и стените, завесите и други значими детайли от интериорния дизайн. В годината на Жълтото куче изключително настоящ е жълтият цвят, който по едно и също време прибавя топлота и уют, само че и не е прекомерно ослепителен и под напрежение. Често по-ярките цветове като алено, жълто и оранжево биват съобразително комбинирани с по-неутрални сиви, бели и ярко сини краски.

2. Повече пространство

По-открити прозорци с по-добър аспект към тях и повече свободно място в пространствата – това са акценти, които все по-често ще виждаме в интериорния дизайн през идващите месеци, увеличавайки чувството за независимост и пространство. Дори и да не разполагате с огромни прозорци, фокусът елементарно може да бъде подложен върху тях посредством уместно разположение на завесите и мебелите начело. Добавянето на огромни огледала и вярното нареждане на терасите също може да способства да имаме повече светлина и шир в дома си.

3. Стената се трансформира във значим акцент

През годините стените евентуално са били най-подценяваният детайл от интериорния дизайн. Това обаче следва да се промени през идващите месеци с все по-изявения интерес към разнородни решения за стенен дизайн. Използването на огромни украшения за стени и фототапети с естествени картини и градски пейзажи може да добави още повече пространство във вашия дом и да го направи неповторим. От Kartini.bg препоръчват  разнородни решения за стена както с естествени претекстове, по този начин и с животни, детски изображения и поп – културни детайли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР