Пролетта настъпва, времето е приятно, но децата не спират да

...
Пролетта настъпва, времето е приятно, но децата не спират да
Коментари Харесай

5 причини защо боледуваме през пролетта, които все забравяме

Пролетта настава, времето е прелестно, само че децата не стопират да боледуват.

Дали изменчивото време е отговорно за заболяванията, или ние някъде бъркаме при развъждането на децата?

Ако припознаете себе си в идващите обстановки: честито, печелите огромната премия „ непрекъснато боледуващо дете”.
 С мирис на постоянно лято и наслада - Girl of Now... Forever! Edna предлага С мирис на постоянно лято и наслада - Girl of Now... Forever!
1. Времето е слънчево и прелестно, само че още от баба си знаете, че пролетните месеци са рискови и усърдно обличате дребното дете с чорапогащник, пълен панталон, две-три блузки и зимно яке. Върхът на родителското безумство е да се покрие детската количка с дъждобран при слънчево време, та да стане като парник.

Дебелата шапка също е наложителна, въпреки всичко не е лято, току-виж детето настине при 20 градуса! Нищо, че вие сте с фино яке и памучна блузка, детето е малко и би трябвало да му е топло! Изпотено дете и изменчиво време е допустимо най-лошата композиция, изключително в случай че духа вятър. Тогава в действителност се настива. Но даже и да не се изпоти, многото облекла изнежват детето и то постоянно боледува.

Вярно е, че е мъчно да се реши какъв брой тъкмо да се облече детето, още повече, че хладното носле и ръчички не са ориентир за телесната му температура. Обличайте го по този начин, както обличате себе си! Малките бебета спят в количките и би трябвало в допълнение да се завият, само че по-големите са непрестанно в придвижване и елементарно се претоплят.

2. Не може непрекъснато да се стои към печката, по тази причина купувате кифли, банички, кроасани... Тесто с маргарин или палмово масло. „ Лесното” обаче основава много кахъри – децата боледуват, когато се хранят нерационално, прекаляването с въглехидратна храна пречи на естественото хранене, тъй като убива апетита на детето за същински потребната храна – плодове и зеленчуци, супи, месо, готвено, млечни творби, яйца и така нататък Освен това тестените и сладки произведения пречат на резорбцията както на витамините, по този начин и на калция. Какво слагате в ръчичките на дребното дете в количката когато сте на разходка? Бисквита, зрънчо или парче ябълка, морков? Шкафовете у дома цялостни ли са с лакомства, които детето приема когато пожелае? Нямате време да приготвите пълноценна, витаминозна храна и питиета? Ако отговорът е да, евентуално сте постоянни пациенти в лекарските кабинети.

 Thinkstock

3. Детето едвам е проходило, и към този момент е записано на детска ясла. Там то усвоява привички, социализира се, а и малко дисциплинираност не е непотребна. Само дето е прекомерно малко да се самообслужва и да се пази. Една жена се грижи за 20-30 невръстни дечица, половината от които са с хрема и кашлят. И заболяванията стартират.

Честите инфекции на дихателните пътища не са безобидни, имунната система в тази възраст е неукрепнала и се натоварва прекомерно доста. Многото вирусни инфекции в ранното детство могат да доведат до съществени затруднения като астма и диабет у предразположените. Ако и вие сте от майките, които давате детето в ясла едвам проходило, не се чудете за какво то е непрекъснато болно и към този момент е изпило куп антибиотици.

 Thinkstock

4. Много деца боледуват, макар че не посещават детска градина или ясла. Което не значи,че са защитени от контакт с заболели хора. Защото вместо на чист мъздух, доста от децата станаха постоянни гости на моловете. Където се срещат всички заболели, върнати от детските градини и ясли. Да не приказваме, че в затворените пространства въздухът е застоял и се трансформира и разплодник на микроби. Разбира се, децата не могат да се държат в стерилна конюнктура, само че когато заболяванията са в разгара си, по-добре да ги държим надалеч от тях. Особено в случай че детето постоянно боледува. Истинската разходка е навън, вирусите се „ разсейват”, а децата дишат пресен въздух и се закаляват.

 Thinkstock

5. Най-добрите другари на актуалното дете са компютърът и тв приемникът, с добавка чипс (пуканки) и кола. Ако ги оставиш, децата ще се пенсионират пред тях без да мръднат. Техниката обезпечава глътка успокоение и на майката. Децата обаче не помниха да се движат, затлъстяха и са заболели. Спортува ли вашето дете или все отлагате този миг за по-добре времена? Често ли употребявате монитора за бавачка? Добре пристигнали в тима на боледуващите!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР