Пролетният празник на здравословния живот в Пловдив тази година е

...
Пролетният празник на здравословния живот в Пловдив тази година е
Коментари Харесай

Дванадесетият фестивал “Здравей, Здраве!” стартира на Бунард...

Пролетният празник на здравословния живот в Пловдив тази година е напълно навън - ще се организира на Бунарджика през уикенда на 15 и 16 май от 10 до 18 ч.

“На въздух, на светлина” е мотото, което сплотява лекции, практики, придвижване и спорт, креативен работилници за дребни и големи- всички с вход свободен.

Мисия на фестивала е да подтиква грижа за здравето във всичките му аспекти- физическо, прочувствено, ментално, духовно. Да споделя работещи практики, учредени на естествени и естествени средства за стимулиране на имунната отбрана и подсилване на организма. Той се организира в още 21 дъщерни градове на страната, които реализират независимо активността си в общественост и синхрон с фестивала- майка в Пловдив.

Лекциите се организират на летния спектакъл при съблюдаване на всички противоепидемиологични ограничения. В програмата са включени имена като доктор Марчин Илиев, Милка Кьосева, Дамян Попхристов, Иво Величков, доктор Александър Илиев, проф.д.т.н.инж. Жеко Ганев и други.

Спортната стратегия в алеите към паметника на Васил Левски планува функционална подготовка, бойни изкуства, урок по салса, национални танци, пилатес, йога, дихателни практики и други Традиционно на фестивала вземат участие и изложители на здравословни артикули и услуги.

Фестивалът ще даде подтик и на пилотната самодейност от акцията Европейска миля за пробягване на една миля (1.6км). Всеки присъединил се и минал дистанцията става част от дарителска акция в интерес на Клиниката по онкохематология към УМБАЛ „ Св Георги” - Пловдив.

Организаторите плануват и тематична разходка с лидер през всички местоположения на фестивала до Альоша и назад предиобед и следобяд в двата фестивални дни. Изминалите пешком дистанцията също се присъдинят към дарителската акция “Една миля”.

Фестивалът се открива с лекция на уредниците на тематика “Мъдростта на нашето тяло”. Награди ще получат отличените в тематичните състезания за рисунка, есе и снимка.

Програмата по часове можете да видите на страницата на фестивала: и на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/ZdraveiZdrave

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР