Пролетният базар на книгата за първи път е на открито,

...
Пролетният базар на книгата за първи път е на открито,
Коментари Харесай

Пролетният базар на книгата за първи път е на открито

Пролетният базар на книгата за първи път е навън, оповестяват уредниците от асоциацията " Българска книга " (АБК).

Най-голямото пролетно книжно ревю в България стартира през днешния ден - с посвещение на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност и в навечерието на Международния ден на детето.

Повече от 100 български книгоиздатели и книготърговци ще се показват в парка пред НДК, откъм бул. " Патриарх Евтимий ". Официалното разкриване е в 11 ч. на сцената на събитието, до лятното кино пред НДК (паметника с лъва от Войнишкия мемориал).

През шестте дни на ревюто - до 3 юни, на щандовете на издателствата и на сцената на културната стратегия ще има близо 50 министър председатели на най-новите книжни заглавия у нас, а също четения и срещи с задгранични и български създатели, измежду които Ангелина Александрова, Бистра Величкова, Владислав Христов, Георги Константинов, Димана Йорданова, Иванка Могилска, Ивинела Самуилова, Иво Беров, Йордан Радичков - внук, Йорданка Белева, Катя Антонова, Петя Александрова, Рене Карабаш, Росен Карамфилов, Севдалин Генов, Яница Радева.

Със съдействието на португалския институт " Камойнш " ще има среща с един от най-популярните португалски белетристи - Давид Машадо.

В Шатра В ще е ситуиран Кът за четене. Там ще е и изложбата " Радост, горест и вяра - 16 илюстрации за детски книги от български художници ", с куратор Антон Стайков.

Предвидена е специфична стратегия за Международния ден на детето 1 юни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР