Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри, на основание чл.

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри, на основание чл.
Коментари Харесай

ВСС откри процедура за подбор на 7 европейски делегирани прокурори от България

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет откри, на съображение член 5, алинея 1 от Правилата за асортимент на претенденти за европейски делегиран прокурор, процедура за асортимент на 7 европейски делегирани прокурори от Република България. Заявления за присъединяване в процедурата могат да се подават в 30-дневен период от издание на обявлението на формалната интернет страница на Висшия правосъден съвет посредством деловодството на Висшия правосъден съвет (гр. София 1000, ул. „ Екзарх Йосиф ” № 12), персонално или посредством категорично упълномощено лице, по пощата с противоположна квитанция или по електронен път на електронен адрес - [email protected], подписано с дипломиран електронен автограф на заявителя, оповестиха от Висш съдебен съвет.

Процедурата ще бъде извършена на три стадия - допускане по документи на претендентите, чуване на позволените и оповестяване на претендентите, като датата, мястото и началния час на тяхното чуване ще бъдат оповестени в допълнение, с решение на Прокурорската гилдия.

Чрез чоп, през днешния ден бе избран съставът на Комисия по допустимост на претендентите - Стефан Петров – ръководител, и членове Светлана Бошнакова, Калина Чапкънова.

Първоначално, според член 13, параграф 2 от Регламент (ЕС) 2017/1939 за определяне на засилено съдействие за основаване на Европейската прокуратура и реализирано единодушие за България бяха избрани 10 европейски делегирани прокурори. След отбелязването на първата годишнина на Европейската прокуратура на 01.06.2022 година техният брой е повишен на 15, поради високата натовареност и упованията за нейното повишаване с настоящия инструмент за възобновяване NextGenerationEU. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР