Прокурорите от Окръжна прокуратура – Варна Дияна Иванова и Димитър

...
Прокурорите от Окръжна прокуратура – Варна Дияна Иванова и Димитър
Коментари Харесай

Прокурори с награди от конкурс в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе

Прокурорите от Окръжна прокуратура – Варна Дияна Иванова и Димитър Кайряков получиха грамоти за своя действителен принос в ограничение разпространяването и използването на опиати, проституцията, детската порнография, корупцията, тероризма и изразената си поддръжка на дела в интерес на обществото, за образуване на хуманни модели на държание у подрастващото потомство.

Наградата им бе присъдена в тазгодишното издание на състезанието в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе – „ Страхливият умира всеки ден, смелият – единствено един път “, който се провежда от общината в Благоевград със съдействието на посолството на Италия от 2009 година насам.

Целта на уредниците е да оценят приноса и да подтикват работата на експерти в областта на правораздаването и сигурността – съдии, прокурори и служители на реда, които пазят публичните ползи и престижа на специалността си.

Заместник – окръжният прокурор Иванова и прокурор Кайряков са наблюдаващи прокурори по досъдебното произвеждане за нелегално преместване през границата на над 400 кг хероин, оголен през февруари т.г. в контейнери, пристигнали на пристанище Варна – Запад от Дубай. Наркотикът бил прикрит в 487 пакета, разпределени в 71 ролки покривни платна с поставка (битумни ролки) с изрязани в тях тайници. Страна на генезис на пратката била Ислямска република Иран, а адресат – българска компания. Към наказателна отговорност за преместване в съучастничество през границата на страната високорискови наркотични субстанции без съответно позволение са привлечени притежателя на дружеството-получател и чиновник от митнически пункт, които са арестувани под стража и все още.

Грамотите бяха връчени на двамата магистрати на публична гала пред сътрудници от административния началник на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР