Прокурор в Солун повдигна днес обвинения на двама души, които

...
Прокурор в Солун повдигна днес обвинения на двама души, които
Коментари Харесай

Обвиняват тримата задържани за смъртта на българския футболен запалянко

Прокурор в Солун повдигна през днешния ден обвинявания на двама души, които бяха задържани във връзка със гибелта на 28-годишен български футболен ентусиаст в неделя вечер в Солун, съобщи организация АНА-МПА.

Двамата обвинени - на 24 година и на 26 година, са упрекнати в причиняване на смъртоносни пострадвания и в съдействие за съзнателно причиняване на тежки телесни повреди. Срещу тях са повдигнати и обвинявания в предизвикателство на ужас, заличаване на благосъстоятелност, нарушение на публичния ред и други.

Заподозрените бяха изправени пред арбитър, който им дефинира период до идващия четвъртък да приготвят своите показания. Дотогава те остават в ареста.

Двамата обвинени бяха разпознати посредством записи от камери наоколо до случая. Единият от тях е наследник на служител на реда.

Очаква се през идващите 24 часа да бъде подготвен и отчетът от съдебно-медицинската експертиза за повода за гибелта на българския юноша.

Жертвата и други български жители били нападнати от група с маски на лицата, въоръжена с разнообразни предмети. В резултат на нападението 28-годишният български жител е паднал на улицата, където е бил прегазен от преминаващ автомобил. Очаква се аутопсията да покаже дали гибелта е породена от побоя или от колата.

Прокурорът е взел решение да отдели делото против двамата мъже от това против водача на автомобила - 26-годишна жена, която се е предала на управляващите и е била освободена по-късно без насилствена мярка. Срещу нея са повдигнати обвинявания за причиняване на гибел по несъобразителност и занемаряване на жертвата. По нейния случай е формирано авансово произвеждане, в което ще бъдат взети поради отчета от пътна полиция и този от правосъдна медицина. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР