Прокуратурата започва мащабна проверка на концесията на част от Националния

...
Прокуратурата започва мащабна проверка на концесията на част от Националния
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверка на концесията на Пирин

Прокуратурата стартира огромна инспекция на концесията на част от Националния парк " Пирин " и по-конкретно за региона на ски курорта към Банско. Тя е формирана въз основата на постъпил на 26 февруари до основния прокурор сигнал от Политическа партия " Зелените ", в който са изложени обстоятелства за позволени голям брой нарушавания на настоящото законодателство при подписване и осъществяване на контракт за отдаване на концесия на територия в Национален парк " Пирин”. Иска се осъществяване на инспекция за действителния притежател на концесионера " Юлен " АД, както и определяне на нарушавания от страна на този концесионер, свързани главно с използването на площи, съгласно подалите сигнала, доста надвишаващи размера на концесионната територия по контракт и с съществуването на обекти на трети лица там.

Поставят се и въпроси по отношение на позволения за ново строителство, издадени на концесионера, само че попадащо отвън зоната на територията по контракт, като и по отношение на съгласуваност сред " Юлен” АД и федерация по ски, с оглед приемане и разходване от същата на средства от държавния бюджет.

В тази връзка основният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил осъществяване на персонална инспекция от прокурор от Върховна касационна прокуратура поради съдържащите се в сигнала данни за закононарушения срещу околната среда, както и закононарушения по работа от представители на изпълнителната власт. Проверката ще бъде осъществена в двумесечен период.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР