Прокуратурата все още е до никъде със списъка с 19

...
Прокуратурата все още е до никъде със списъка с 19
Коментари Харесай

Прокуратурата е доникъде със списъка на Кирил Петков


Прокуратурата към момента е до на никое място със листата с 19 души, който министър председателят Кирил Петков ѝ даде преди месец

Това излиза наяве от прессъобщение на държавното обвиняване, представено от вестник.

До момента за всяко от лицата е била поискана информация от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и Национална агенция за приходите. Освен това е осъществена информация за инспекции по реда на Закона за правосъдната власт и за водени и завършили досъдебни производства против хората в листата. "Постъпилата във ВКП информация ще бъде поетапно окомплектована и изпращана на съответните способени прокуратури ", написа в известието.

Установено е, че във връзка с 8 от посочените от премиера Кирил Петков лица Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите не разполагат с данни, свързани с описаното в обществено наличните източници. Въпреки това, медийните изявления са изпратени на способените прокуратури с оглед осъществяване на преценка налице ли са данни за вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент.

За 2 от тези 8 лица не е предоставена каквато и да е информация, написа още известието. "По създание това значи, че досега на изпращане на материалите органите на изпълнителната власт не са установили данни за осъществени закононарушения или нарушавания, които да бъдат предоставени на прокуратурата с оглед реализиране на конституционно откритите й пълномощия ", показват от държавното обвиняване.

За останалите 11 от лицата са изпратени материали, "които вероятно биха били съотносими със изложеното в предоставените от министър-председателя Кирил Петков медийните изявления " в размер от 588 страници. Единственото лице, което се загатва, че участва в листата, е някогашният изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов. За него се споделя, че към този момент разпитван в качеството на очевидец по следено от Софийска градска прокуратура досъдебно произвеждане със подобен предмет на този в предоставените изявления.

"Борбата с престъпността е отговорност на огромен кръг от органи, както на изпълнителната, по този начин и на правосъдната власт. Евентуални дейности или бездействия от подготвеност на изпълнителната власт или други управляващи няма по какъв начин да бъдат вменени на прокуратурата, която, както бе посочено нагоре, има други пълномощия, съответно регламентирани в Конституцията и законите на Република България ", споделят още от държавното обвиняване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР