Прокуратурата в румънския град Сибиу се е самосезирала след твърдения

...
Прокуратурата в румънския град Сибиу се е самосезирала след твърдения
Коментари Харесай

Прокуратурата в румънски град се самосезира заради твърдения за убийство на пациенти с COVID-19 |

Прокуратурата в румънския град Сибиу се е самосезирала след изказвания на някогашен чиновник в Окръжната болница, съгласно който пациенти с COVID-19 са били убивани, оповестява в. " Ромъния либера ". 

Свидетелят твърди, че става въпрос за пациенти, настанени в интензивното поделение на болничното заведение, както и че самият той е убивал хората. 

Главният прокурор към трибунала на Сибиу Йон Вещемян съобщи пред организация " Медиафакс ", че е формирано дело за ликвидиране в Окръжната болница за незабавна помощ в Сибиу. " Засега сме се самосезирали служебно за осъществяване на ликвидиране. Разследването се води против незнаен причинител ", сподели Вещемян.

Служителят твърди, че пациенти в тежко положение са били връзвани за ръцете и краката, пренебрегнати от медицинските експерти, давани са им успокоителни и по този метод пациентите умирали от задушаване, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Да, убиват се пациенти. И аз съм убивал хора, тъй като работех там. Въпреки че с всички сили пробвах да направя всичко допустимо да не слагам инжекции с успокоителни ", разказва той.

Бившият чиновник добавя, че медици от интензивното поделение взели телефона на пациент, откакто се обадил в 2 през нощта на щерка си, с цел да й каже, че никой не идва при него и не му се дава даже вода. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР