Прокуратурата ще проверява дали действията на държавата за ограничаване на

...
Прокуратурата ще проверява дали действията на държавата за ограничаване на
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява действията на държавата срещу ръста на цените


Прокуратурата ще ревизира дали дейностите на страната за ограничение на инфлацията и растежа на цените на главните артикули у нас не опонират на закона, оповестиха от Върховна административна прокуратура (ВАП).

От държавното обвиняване показват, че се самосезират по отношение на медийни изявления за подхванатите или предлаганите от държавни органи ограничения.

ВАП ще изиска данни от Съвета за съгласуваност и продан на информация сред органите, осъществяващи надзор на пазара на артикули, Държавна комисия по стоковите тържища и борсите и Комисията за отбрана на потребителите.

Изискваната информация от прокуратурата следва да съдържа данни за определяне на незаконосъобразни актове, дейности или бездействия на подобаващ административен орган при реализиране на законовите им пълномощия по отношение на контролната активност и ефикасното използване на нормативните актове, свързани с контрола на пазара на артикули, регулации при установяване на осъществяваните услуги и техните цени на стоковата борса, както и противопоставяне против нелоялни търговски практики, водещи до завишаване на цените на артикули и услуги, прибавят от прокуратурата.

От ВАП показват, че желаната информация следва да бъде изпратена в незабавен порядък.

В взаимозависимост от получените сведения прокурор ще реши има ли нужда от условие на спомагателна информация и от други държавни органи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР