Прокуратурата поиска да бъде наложено наказание доживотен затвор без право

...
Прокуратурата поиска да бъде наложено наказание доживотен затвор без право
Коментари Харесай

Най-тежките наказания за двамата атентатори от Сарафово поиска прокуратурата

Прокуратурата изиска да бъде наложено наказване пожизнен затвор без право на подмяна за Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, подсъдими по делото за атентата на летище “Сарафово”, съобщи БГНЕС.

За през днешния ден бяха призовани двама очевидци в правосъдната зала. В момента не престават пледоариите.

По делото, упрекнати в тероризъм са двама чужденци, които се търсят в ШИС по канала на Интерпол с алена бюлетина.

„ Ако по някаква причина в хода на съвещанието правосъдното разследване завърши и се даде ход на правосъдни прения, ще бъдете известени навреме. За момента такива данни няма”, обявиха от пресцентъра на съда през седмицата откакто дни по-рано основният прокурор Иван Гешев сподели, че делото е завършило всъщност на първа инстанция и предстоят пледоарии, а по-късно присъда. „ Надявам се да има правдивост “, сподели още основният прокурор в коментар от Дупница преди две седмици.

БГНЕС напомня, че на 18 юли 2012 година рейс с израелски туристи, които одеве бяха кацнали на летище “Сарафово” в Бургас, стана цел на терористична офанзива. При кървавата баня починаха петима израелски жители, водачът на рейса български жител, и причинителят на атентата. Ранени бяха близо 40 души.

На 15 юли 2016 година на съд бяха предадени Мелиад Фарах – австралийски и ливански жител, и Хасан Ел Хадж Хасан с канадско и ливанско поданство. Те са упрекнати в помагачество към тероризъм. Съобщено бе, че двамата обвинени са оповестени за интернационално търсене в ШИС по канала на Интерпол с алена бюлетина. В началото на 2018 година делото стартира всъщност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР